Šport
19 ogledov

Sabolič na ledu jutri zjutraj

hokej, Slovenija - Italija Žurnal24 main
Slovensko hokejsko reprezentanco čaka v torek tretja tekma na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) na Poljskem. Tekmec Slovenije bo ob 20. uri domačin Poljska, ki je v prvih dveh tekmah ostala praznih rok.

Slovenija ima povsem drugačno izhodišče kot Poljska, saj je dosegla dve zmagi proti Japonski in Italiji. Toda igralci se zavedajo, da teoretično stanje na lestvici pred tekmo ne pomeni nič.

"Danes smo imeli počitek oziroma lažji trening. Dopoldne je bil čas za počitek, jutri pa nas že čaka nova tekma. Ritem je kar oster," je po prvem daljšem premoru na SP - Slovenci so imeli za uvod dve opoldanski tekmi - dejal Aleš Mušič. "Vzdušje je na zelo visoki ravni. Ni važno, da so Poljaki trenutno zadnji, tekma se začne z 0:0, začeti moraš zbrano, sicer te hitro lahko kaj preseneti," pa o prihajajoči tekmi še pravi slovenski napadalec.

Potem ko je dvorana Spodek Arena ob prvih dveh tekmah Slovenije še precej samevala, bo v torek zvečer verjetno bistveno bolj polna. "Lepo je igrati pred polno dvorano, mislim, da bo zelo dobro vzdušje. Se že veselimo te tekme, naš cilj pa so seveda nove tri točke," še meni Mušič.

Selektor Nik Zupančič danes na popoldanskem treningu še ni imel na voljo zadnje okrepitve, Robert Sabolič (v češkem prvenstvu je Liberec v finalu njegovo Sparto premagal s 4:2 v zmagah, zadnji dvoboj je bil v nedeljo zvečer) se bo soigralcem pridružil danes zvečer, na ledu pa v torek na jutranjem razdrsavanju.

"Robert prihaja v Katovice. Jutri se bo normalno ekipi pridružil na razdrsavanju in igral proti Poljakom. Pridružil se bo Tičarju in Jegliču, ker se dobro poznajo in bodo dali večjo težo napadu, tako da bomo še nekoliko močnejši," je Zupančič razložil pričakovano spremembo v slovenski ekipi.

"V moštvu ne bo tektonskih premikov, Hebar se bo preselil v četrto napadalno trojko med Olimpijine igralce, ker se tudi poznajo, Ropret bo nekako 13. napadalec, a med tekmo bo seveda tudi pripravljen, ker se lahko vse zgodi," pravi selektor.

"Tekme si sledijo zelo hitro. Danes je bil tudi trening usmerjen bolj v regeneracijo, malenkost smo delali z branilci, da ne bi prihajalo do strelov z modre črte. Sicer pa nič posebnega, ni potrebno veliko trenirati, ker smo že v ritmu," še dodaja Zupančič, ki bo proti Poljski v vrata postavil Roberta Kristana.

"Upoštevamo vsak majhen detajl glede teh tekem. Gremo na vsaki tekmi na polno, ne glede na to, kdo je nasprotnik. Igrali bomo 60 minut in če bomo igrali tako, kot smo prvi dve tekmi, bo vse v redu. Pa še pred polno dvorano je lažje igrati, gledalci so lahko šesti igralec, bo kar zanimivo igrati in bo lepo doživetje. Definitivno pa računamo na nove tri točke," pa tretjo tekmo pričakuje branilec Jurij Repe.

Pred večernim slovenskim obračunom bosta na sporedu še dve tekmi. Zgodaj popoldne azijski derbi med Japonsko in presenetljivo dobro Južno Korejo, potem pa še zanimiv sosedski obračun Italija - Avstrija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.