Šport
192 ogledov

Sagan v sprintu do zmage in rumene majice

Sagan Reševalni pas/Twitter
Peter Sagan (Bora) je zmagovalec druge etape Dirke po Franciji. V ciljnem sprintu je premagal Italijana Sonnyja Colbrellija (Bahrain Merida) ter domačina Arnauda Demara (FDJ).

Današnji beg se izoblikuje že po dveh kilometrih. Tvorijo ga Sylvain Chavanel, Dion Smith ter Michael Gogl. Smith prvi prečka edini klasificiran klanec dneva s triminutno prednostjo pred glavnino. Gogl zaradi slabega počutja kmalu popusti, medtem ko se mu Smith, ki je svoj cilj že izpolnil, kmalu pridruži. 

Izkušeni Chavanel tako postane edini preostali ubežnik. Svojo prednost poveča na pet minut, nato pa glavnina pospeši in ga še pred vmesnim sprintom dohiti. Na sprintu si bonusno sekundo privozi Geraint Thomas.

2 kilometra pred ciljem pride do grdega padca, v katerega sta udeležena tudi nosilec rumene majice Fernando Gaviria ter odlični Avstralec Michael Matthews. V zaključnem sprintu tako sodeluje le kakšnih 10 kolesarjev. Arnaud Demare je poizkusil z zgodnjim napadom, toda kmalu ga prehiti Peter Sagan. Iz ozadja se je za svetovnim prvakom pognal Sonny Colbrelli, ki je v zadnjih metrih vsekakor imel večjo hitrost od Sagana, a je cilj na njegovo nesrečo prišel prekmalu.

Sagan je s tem dosegel že svojo deveto etapno zmago na Touru in 13. na eni izmed treh večetapnih dirk.

"Pričakoval sem lažji zaključek, toda ves čas je šlo gor in dol, tako da ni bilo lahko. Demare je zgodaj začel sprintati, kar ni bilo najbolje, pognal sem se za njim, na koncu pa imel nekaj sreče, da me Colbrelli ni prehitel. Zelo sem zadovoljen, da sem tudi oblekel rumeno majico, pa čeprav le za en dan. Stvari se v življenju ponavljajo. Pred 80 leti, ko je bil na Touru zadnjič cilj tu v La Roche-Sur-Yonu, je zmagal svetovni prvak, zdaj pa spet. Zmago posvečam sinu, vesel pa sem, ker sem jo dosegel prav v času, ko je na dirki tudi moja družina," je po zmagi, svoji 107. v profesionalni karieri, dejal Slovak.

Skupinski padec je zaustavil tudi slovenska kolesarja Primoža Rogliča in Kristijana Korena, ker pa se je zgodil dva kilometra pred ciljem, si nista nabrala zaostanka. Roglič je zasedel 48., Koren pa 55. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice