Šport
26614 ogledov

Saj ni res, pa je: Alaphilippe ponovil neumnost s prehitrim slavjem

alaphilippe Epa
Aktualnega svetovnega prvaka napaka na dirki Lige-Bastogne-Liege ni izučila.

Svetovni kolesarski prvak Francoz Julian Alaphilippe je na dirki za Barbantsko puščico ponovil napako, ki jo je storil na spomeniku Lige-Bastogne-Liege, ko ga je na ciljni črti prehitel Primož Roglič. Tudi tokrat se je na cilju v Overijseju prehitro veselil, a tokrat je imel srečo, fotofiniš je vendarle odločil v njegovo korist.

tadej pogačar Ogorčen Šport Ob zmagi Rogliča še reakcija Pogačarja, ki jo je videl ves svet

Nizozemcu Mathieuu Van der Poelu je zmanjkalo nekaj centimetrov, tretje mesto je zasedel Alaphilippov rojak Benit Cosnefroy.

Trojka je na cilj prišla nekaj sekund pred prvimi zasledovalci, katerih sprint je dobil Italijan Sonny Colbrelli. Peti je bil Francoz Warren Berguil, šesti pa nekdanji svetovni prvak, Poljak Michal Kwiatkowski.

Zelo dobro se je držal tudi Luka Mezgec, kapetan ekipe Micthelton-Scott, a kot številni drugi ni mogel odgovoriti na vse napade najmočnejših v zaključku. Na koncu je z zaostankom 25 sekund zasedel 16. mesto, v cilj je prišel v tretji zasledovalni skupini.

Luka Pibernik je bil eden številnih tekmovalcev, ki dirke niso končali.

wackerman Težke poškodbe Šport Tako hudo jo je zaradi helikopterja skupil kolesar

roglič pogačar To je razlog Šport Kljub popolni dominaciji Slovenija z manj predstavniki na OI
Komentarjev 2
  • Janez_53 09:45 08.oktober 2020.

    Star pregovor pravi: Vsi ljudje delajo napake, ampak samo neumni ljudje delajo vedno iste napake".

  • joachim 05:39 08.oktober 2020.

    Pozdravljena ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 72 urah. Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 2%. Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marialeydi06@gmail.com