Šport
21 ogledov

"Sam sebi sem se maščeval"

Peter Prevc Almaty EPA
Peter Prevc je bil na prvi tekmi na Poljskem peti. V celotni sezoni ima le tri slabše uvrstitve, bil je tudi šesti, deveti in 11.

"V Wisli je vse nekako šlo navzgor do poizkusnega skoka. Potem sem se sam sebi malo maščeval, ko sem želel še malce dodati in sem predolgo čakal na rob mize. Odskok sem začel malo za mizo in zato je bilo malce premalo hitrosti čez prelet in nato spodaj zmanjka par metrov. Res je bilo danes vse na kupu, zato sem tudi v drugi seriji z boljšim skokom lahko malce pridobil," je svoj prvi nastop na skakalnici v Wisli ocenil zmagovalec svetovnega pokala.

Je bila za prepozen odskok v prvi seriji kriva megla? "Ne, ne, megla ni bila kriva pa tudi nihče mi ni vstavil napačnega vizirja v očala. Enostavno, z odrivom sem začel prepozno."

"Povedano po pravici, je v podzavesti zdaj po Almatyju manj pritiska. Očitno se je res v glavi v ozadju nabiralo nekaj velikega in je to šlo ven. Še vedno pa je potrebno biti zbran na tekmi. Te sproščenosti se moram še malce navaditi, se pa pozna, da je en del dvoboja že odločen," je še menil zmagovalec 13 tekem v tej sezoni.

Je dejstvo, da je že osvojil svetovni pokal, kaj vplivalo na pripravo na tekmo? "S prazno glavo nikakor ne moreš nikoli skakati, sploh ne na tekmi svetovnega pokala. Priprava je še vedno ista, še skoraj hujša, ker veš, da ne smeš zaspati na lovorikah, ampak moraš delati naprej, se še izboljševati. Vsa rutina ostane enaka."

Skakalnica v Wisli ni najbolje pripravljena. Včeraj jo je na mehkem doskočišču slabo odnesel mladi Italijan Alex Insam. "Na to, kako je skakalnica pripravljena,  se nimaš kaj veliko za pritoževati oz. pripravljati. Kar je, je, za vse je enako. Včeraj je bilo mehko in luknjasto, danes pa so to poteptali in z nečem posuli, tako da je bilo zelo trdo, a še vedno zelo valovito, tako da nas je spodaj kar malo “metalo”. Se bo pa potrebno navaditi, da vedno ni vse kot po maslu."

Je po prvi seriji izračunal, do kam bi se lahko povzpel na rezultatski lestvici? "Prav veliko nisem računal. Videl sem, da je vse zelo na kupu. Pri meni je vedno tako, da če si lahko toliko spredaj, si lahko v drugo tudi toliko zadaj oz. obratno. Vem, da se vedno vse lahko obrača, zato je na vsak skok potrebno iti 100% pripravljen. Do zadnjega skoka ni nič izgubljenega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.