Šport
19 ogledov

Sanjski povratek Nadala: sedmi finale!

rafael nadal
1/8
EPA
Španec Rafael Nadal je prvi finalist peščenega mastersa v Madridu. Peti igralec sveta je v polfinalu s 6:0, 6:4 premagal rojaka Pabla Andujarja in se petič uvrstil v finale turnirja v španski prestolnici. V finalu se bo pomeril s Švicarjem Stanislasom Wawrinko, ki je bil s 6:3, 4:6, 6:4 boljši od Čeha Tomaša Berdycha.

Rafael Nadal je po epski zmagi v četrtfinalu mastersa v Madridu, kjer se je rešil iz izgubljenega položaja in s 4:6, 7:6 (3), 6:0 premagal Davida Ferrerja, svoj pohod na 23. masters v karieri nadaljeval tudi v polfinalu, kjer je s 6:0, 6:4 ugnal še enega rojaka Pabla Andujarja. Španski matador se bo v finalu pomeril s Švicarjem Stanislasom Wawrinko, ki je s 6:3, 4:6, 6:4 premagal Tomaša Berdycha.

Rafa je obračun proti Andujarju začel odlično in že v prvi igri odvzel servis nasprotniku. Zmagovalec 11 turnirjev za grand slam je za zmago v prvem nizu potreboval le 27 minut (6:0), v drugem pa je tudi Andujar zaigral bolj odločno. Španec, ki zaseda 113. mesto na lestvici ATP - že v ponedeljek bo uvrščen nekje okrog 50. mesta - je imel v šesti igri drugega niza na voljo tri brejk priložnosti, ki pa jih ni izkoristil, nato pa v deveti igri še četrtič na obračunu oddal svoj začetni udarec in upanja za preobrat ni več bilo.

Nadal bi se z zmago v finalu na večni lestvici izenačil z Avstrijcem Tomasom Mustrom, ki je v karieri zbral 40 turnirskih zmag na pesku. A Španec ne želi prehitevati dogodkov. ''Uživam v tem, da sem se uvrstil v finale. Šel bom korak za korakom, teden za tednom,'' je povedal Nadal, ki bo v Parizu - Roland Garros predstavlja vrhunec peščene sezone - naskakoval že osmi naslov. ''Ne vem če bom zmagal v Parizu. Danes tega še ne vem. Vse, kar vem, je, da sem do tega trenutka igral zelo dobro. Rezultati so bili pozitivni,'' je dodal Španec. ''Upam, da se bom iz poraza veliko naučil, in da mi uspe ponoviti takšen rezultat,'' pa je dodal Andujar.

Wawrinka premočan tudi za Berdycha

V finale se je kot drugi finalist uvrstil Švicar Stanislas Wawrinka, ki še naprej navdušuje z izjemnimi predstavami na rdečem pesku. Švicar je v četrtfinalu po ogorčenem boju izločil Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja, tokrat pa je v treh nizih ugnal lanskoletnega finalista Tomaša Berdycha.

Statistika na strani Nadala

Nadal in Wawrinka sta v karieri odigrala osem medsebojnih obračunov, vseh osem pa je dobil Španec. Trikrat sta se pomerila na pesku, kjer Švicar še nikoli ni osvojil niza.

Nadal bo zaigral v 34. finalu turnirjev serije masters in bo naskakoval že 23. naslov, drugi letos. Wawrinka bo v finalu mastersa nastopil drugič. Leta 2008 ga je v Rimu, kjer se prav tako igra na pesku, premagal Novak Đoković.

Turnir presenečenj

Četrti masters sezone, drugi na pesku, je postregel s številnimi presenečenji, saj je že v drugem kolu z nastopi končal prvi igralec sveta Novak Đoković, ki ga je premagal mladi Bolgar Igor Dimitrov. Branilca naslova Rogerja Federerja je v tretjem kolu šokiral Japonec Kei Nišikori, včeraj pa se je v četrtfinalu poslovil še tretji nosilec Andy Murray, ki je moral priznati premoč Berdychu.

ATP Masters 1000, Madrid, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/5) : Pablo Andujar (Špa) 6:0, 6:4
Stanislas Wawrinka (Švi/15)
: Tomaš Berdych (Češ/6) 6:3, 4:6, 6:4

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.