Šport
15 ogledov

Sanjski začetek Pedra za Chelsea

Pedro EPA
Španec je le nekaj dni po prestopu iz Barcelone zabil prvi gol za Chelsea in dodal še podajo na napeti tekmi z West Bromom (2:3).

Tekma se sicer za Chelsea ni začela na najboljši način. Callum McManaman je preigral Césarja Azpilicueto, nato pa ga je v kazenskem prostoru nerodno zrušil Nemanja Matić. A James Morrison je zelo slabo izvedel strel z bele točke in Thibaut Courtois ga je na sredini svojih vrat ustavil.

Nato pa je na vrsto prišel Pedro. Ta je po akciji z Edenom Hazardom instinktivno udaril z roba kazenskega prostora, žoga pa je po močnem odboju od enega izmed branilcev WBA zatresla mrežo nekdanjega kluba Roberta Korena in Boštjana Cesarja. Španec se je po pol ure igre nato izkazal še z asistenco. Pedro je s podobnega položaja kot nekaj minut prej sicer slabo meril, a je njegov poskus izpadel kot odlična podaja reprezentančnemu kolegu Diegu Costi, ki se je z žogo le zadrsal v prazno mrežo. 

A domači so zaostanek hitro prepolovili. Venezuelec JoséSalomón Rondón je po podaji s strani optimistično poskušal s "škarjicami", toda uspel le idealno zaposliti Morrisona, ki je z natančnim strelom po tleh matiral Courtoisa. Londončani so na odmor vseeno odšli z varno prednostjo dveh zadetkov, ko je Cesc Fàbregas v 42. minuti iskal Costo. Ta je padel v kazenskem prostoru, glavnega sodnika Marka Clattenburga pa je pred srdom Joséja Mourinha rešil Azpilicueta, ki je z natančnim strelom ob vratnico pospravil odbito žogo.

V 54. minuti je nato John Terry zaspal po dolgi žogi in na robu kazenskega prostora za dres potegnil Rondóna za direkten rdeči karton. Prednost igralca več je WBA hitro izkoristil. Tik pred iztekom ure igre je po podaji s strani z glavo tik pod stičišče vratnice in prečke zadel Morrison. Gostitelji so nato lovili izenačenje, a mreže gostov niso več uspeli zatresti.

Cuty edini s polnim izkupičkom

Manchester City je tudi tretje kolo odigral odlično in spet vknjižil zmago brez prejetega zadetka. Četa Manuela Pellegrinija je po zmagi nad Evertonom edina z devetimi točkami, jutri se ji lahko z morebitno zmago pri Arsenalu pridruži še Liverpool.

Po enakovrednem prvem polčasu, obe ekipi sta si priigrali nekaj priložnosti, so po uri igre povedli aktualni podprvaki. Raheem Sterling je prodiral po levi in s kratko podajo našel Aleksandra Kolarova, Srb je bil tik od golavt črti, a je z zvitim strelom na prvo vratnico uspel matirati presenečenega Tima Howarda. Dokončna odločitev je padla v 88. minuti, ko je Samir Nasri odigral dvojno podajo z Yayo Touréjem in lepo zaključil za tretjo zmago Cityja v letošnjem prvenstvu.

Premier League, 3. kolo:

Crystal Palace : Aston Villa  2:1 (0:0)
Dann 71., Sako 87.; Souare 77./ag

Leicester City : Tottenham  1:1 (0:0)
Mahrez 82.; Alli 81.

Norwich : Stoke City  1:1 (1:1)
Martin 28.; Diouf 11.

Sunderland : Swansea  1:1 (0:1)
Defoe 62.; Gomis 45.

West Ham : Bournemouth  3:4 (0:2)
Noble 48./11-m, Kouyate 53., Maiga 82.; Wilson 11., 26., 79./11-m, Pugh 66.

West Bromwich Albion : Chelsea  2:3 (0:2)
Morrison 36., 59.; Pedro 20., Costa 30., Azpilicueta 43.

Everton : Manchester City  0:2 (0:0)
Kolarov 60., Nasri 89.

Watford : Southampton  0:0

Ponedeljek:
Arsenal - Liverpool

Lestvica:
1. Manchester City  9
2. Leicester City  7
3. Manchester United  7
4. Crystal Palace  6
5. Liverpool  6 (-1)
6. Swansea  5
7. Everton  4 (-1)
8. Norwich  4
9. Chelsea  4
10. West Ham  3
11. Watford  3
12. Bournemouth  3
13. Aston Villa  3
14. Arsenal  3 (-1)
15. Stoke City  2
16. Tottenham  2
17. Newcastle  2
18. Southampton  2
19. Sunderland  1
20. WBA  1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.