Šport
28 ogledov

Sara ne bo več tekmovala

sara isaković peking 2008 www.alesfevzer.com
Najuspešnejša slovenska plavalka Sara Isaković je potrdila, da je končala športno pot, je drevi poročala Televizija Slovenija.

Sara Isaković je v začetku leta napovedala vrnitev v plavalne bazene, poleti pa si je po napornih višinskih pripravah premislila in končala kariero.

Šestindvajsetletna Isakovićeva je največji uspeh dosegla leta 2008 na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je osvojila srebrno medaljo na 200 m prosto in slovenskemu plavanju priborila sploh prvo in doslej edino olimpijsko medaljo.

Isakovićeva je plavalno kariero praktično sklenila že po igrah leta 2012 v Londonu, ko je zadnjič nastopila na velikem tekmovanju. Istega leta je osvojila tudi svojo zadnjo medaljo z velikih tekmovanj, ko je ob Anji Klinar, Urši Bežan in Mojci Sagmeister na evropskem prvenstvu v Debrecenu s slovensko štafeto 4 x 200 m prosto osvojila bronasto medaljo.

Svojo odločitev je že pred časom sporočila nekaterim najvidnejšim v slovenskem plavanju. Do nje se je dokopala po zadnjih višinskih pripravah, ko je spoznala, da se plavanju ne bo posvetila v taki meri, kot je to potrebno za naskok na olimpijski vrh, ki ga je sprva načrtovala v Rio de Janeiru leta 2016. Takrat so se celo pojavila namigovanja, da bo Isakovićeva plavala za Srbijo, a je plavalka to takoj zanikala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.