Šport
0 ogledov

Schumacherju ostalo le še šest dirk!

michael schumacher EPA
Vodstvo Mercedesa ne bo podaljšalo pogodbe z Michaelom Schumacherjem za novo sezono formule 1, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sedemkratnega svetovnega prvaka bo v bolidu zamenjal Britanec Lewis Hamilton.

Agencija ocenjuje, da se bo Michael Schumacher tako 25. novembra po dirki v Sao Paolu dokončno poslovil od elitnega avtomobilističnega tekmovanja.

Schumacher je pred leti sicer že sklenil športno pot, nato pa se je po triletnem premoru leta 2009 vrnil kot voznik Mercedesa. A kasneje ni upravičil pričakovanj ekipe, saj je zabeležil vsega eno prvo mesto v kvalifikacijah (26. maja v Monaku) in je 24. junija letos v Valencii osvojil tretje mesto, prve stopničke po zmagi oktobra 2006 na Kitajskem. Letos ga čaka še šest dirk.

Prav zaradi slabih dosežkov so mediji, dirkači in drugi iz cirkusa formule 1 že dlje napovedovali, da bo pri Mercedesu prišlo do zamenjave. Le dirkač in ekipa nista dajala izjav, z obeh strani so prišle informacije, da odločitve do oktobra ne bo, a je informacija prišla na dan vendarle nekaj dni pred napovedanim datumom.

Michael Schumacher s sedmimi naslovi svetovnega prvaka in 91 zmagami velja za najuspešnejšega dirkača v formuli 1 vseh časov.

43-letni Nemec je leta 2009 prekinil upokojitev iz dirkaškega sveta, ki je trajala tri leta in se v formulo vrnil kot dirkač Mercedesa, kjer pa je bil le bleda senca prvaka iz preteklosti, ko je blestel v sedežu Ferrarija.

Nemški visoko brani časnik Bild je pred dnevi zapisal, da je Schumacher prestar za formulo 1, pri tem pa so po nesreči na zadnji dirki v Singapurju, ko se je zaletel v Francoza Jean-Erica Vergna v Toro Rossu, komentirali njegov slab reakcijski čas.

Šef Mercedesa Ross Brawn, ki je skupaj z Schumacherjem proslavljal naslove tako pri Benettonu, kot pri Ferrariju, kjer je bil tehnični direktor je o Nemcu dejal "Michael je bil vedno v pomoč ekipi. Pomagal nam je pri napredku."

Schumi v kvalifikacijah boljši od Rosberga

Schumacherjev rojak in moštveni kolega Nico Rosberg ima pogodbo z Mercedesom sklenjeno še za naslednje leto. Rosberg je zmagal na Kitajskem in Mercedesu priboril prvo zmago po letu 1955, a je bil po drugi strani Schumacher na 14 kvalifikacijah letos boljši kar osemkrat.

V bran Schumacherju je stopil tudi rojak in aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull), ki je po 300 dirki Nemca v formuli 1 dejal, da je na dirkališču še vedno pravi borec in da še ni izgubil občutka za dirkanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.