Šport
2264 ogledov

Se največja vseh časov namerava vrniti na teniška igrišča?

Serena Williams Epa
Serena Williams še vedno ostaja razpeta med športom in pokojem.

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki uradno še ni končala bogate kariere, v kateri je osvojila 23 turnirjev za grand slam, je za ameriško oddajo E! povedala, da se počuti vse "bolj pomirjeno" zaradi svoje odločitve o umiku iz tenisa. A v isti sapi je dodala, da še vedno ni povsem opustila misli o morebitni vrnitvi v vrhunski šport.

Zdi se, da je prva zvezdnica ženskega tenisa končala kariero na lanskem odprtem prvenstvu ZDA po porazu v tretjem krogu, pri čemer je večkrat omenila, da si želi izkusiti življenje brez vrhunskega tenisa. Nato pa je oktobra zanikala teniško upokojitev in napovedala, da bo še igrala. Možnosti za vrnitev na najvišjo raven je označila kot "zelo visoke".

Serena Williams Dve legendi Šport Tako je Serena pospremila Federerjevo upokojitev

"Beseda upokojitev ni prava, od tenisa sem se samo umaknila in dala prednost drugim stvarem. Namesto besede upokojitev bi uporabila besedo evolucija, iz tenisa razvijam druge reči, ki so zame v življenju pomembne," je takrat dejala 41-letna Američanka.

Medtem ko je še vedno prepričana, da lahko tekmuje na najvišji ravni, se Williams bori s ponavljajočimi se vprašanji v svoji glavi, ali naj izbere športno kariero ali raje uživa v materinstvu. "Sedaj se zagotovo počutim bolj pomirjeno. Vendar je zanimivo. Obenem se počutim nekako 'raztrgano', ker še vedno lahko tenis igram na zelo, zelo, zelo visoki ravni," je dejala Williams za oddajo E!.

Serena Williams Legenda Šport "Mislim, da me Serena ni nikoli občudovala"

"Res je tudi, da sem vedno želela zapustiti igro ob zelo visoki ravni. Prav tako sem želela oditi, ko bom še vedno zdrava in bom imela kakovostno življenje. Ampak jaz se centimeter za centimetrom nagibam stran, ne morem se povsem umakniti. Toda v zadnjem času nisem igrala tako veliko. In to zelo pogrešam," je dejala Američanka.

Kot je dodala, je pred dnevi odigrala resno partijo. "Igrala sem tako dobro, da sem si rekla: 'Ni možno, da ne bi igrala profesionalnega tenisa'. Težko je, ker ko igram, vidim, kako dobra sem še vedno v tem. Lahko bi nadaljevala kariero," je svoje notranje bitke opisala Williams.

Serena Williams OP ZDA Šport Tako se je končala ena največjih športnih karier vseh časov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.