Šport
66 ogledov

Sedem novincev za Kolumbijo

Boštjan Cesar Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca je po sobotnem porazu na Wembleyju proti Angliji (3:1) pri polovičnem izkupičku v kvalifikacijah za Euro 2016. Na štirih tekmah je zbrala po dve zmagi in dva poraza. V slovenskem taboru so z doseženim zadovoljni.¸

V skupini E so Angleži tudi po obisku izbrancev Srečka Katanca stoodstotni in vodijo z 12 točkami. Pol manj jih imajo Slovenija, Švica in Litva, Estonija ima štiri točke, San Marino pa eno.

"Lahko rečem, da sem v dosedanjem delu zadovoljen s tremi tekmami, s prvo proti Estoniji pa ne. Na vseh drugih smo pokazali karakter in dobro igro, tako da smo s tem zadovoljni," je po tekmi trenutno točkovno stanje in raven igre pokomentiral kapetan Boštjan Cesar.

"65 minut na visoki ravni"

Srednji branilec tudi pravi, da poraz na Wembleyju ne pomeni ničesar tragičnega. "Seveda smo bili potrti po tekmi, na kateri smo vodili. Vedeli smo, da bi bilo lahko drugače, če bi zdržali. Razočarani smo bili, toda zavedali smo se, da smo igrali proti vrhunski ekipi ter da je treba dvigniti glave. Ostalo je še šest tekem, tako da je še veliko točk v igri. Ni konec sveta," meni Cesar, ki se je iz Londona vrnil tudi kot slovenski rekorder po številu nastopov za slovensko izbrano vrsto.

Pred več kot 80.000 gledalci je odigral svojo 81. reprezentančno tekmo in tako z vrha sklatil Zlatka Zahovića. "Čestitke sem dobival že pred in tudi po tekmi. Rekordi se podirajo, tega sem vesel. Toda v ospredju so vseeno rezultati," poudarja Cesar, ki na poraz proti Angležem gleda s svetle plati. "Lahko rečem, da smo odigrali 65 minut na visoki ravni. Dosegli smo vodilni gol, hoteli zdržati pritisk, a nam na žalost ni uspelo. Je bilo pa veliko pozitivnih stvari, igrali smo proti vrhunski ekipi, a se žal ni izšlo," meni Cesar, ki je za leto 2015 končal reprezentančne nastope.

Prihaja sedem novih

Kot je pojasnil selektor Katanec, bodo nekateri nogometaši izpustili torkovo prijateljsko tekmo v Stožicah proti Kolumbiji. Ob Cesarju še Samir Handanović, Mišo Brečko, Valter Birsa, Andraž Kirm, Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić in Dalibor Stevanović.

Namesto njih se bodo reprezentantom na Brdu pri Kranju pridružili Robert Berić (Rapid Dunaj), Damjan Bohar (Maribor), Goran Cvijanović (Rijeka), Džengis Čavušević (St. Gallen), Erik Janža (Domžale), Petar Stojanović (Maribor) in Benjamin Verbič (Celje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.