Šport
338 ogledov

Selektorju prekipelo, odhaja v Nemčijo

Bojan Tokić Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić.
Nekdanji selektor ni zadovoljen z mačehovskim odnosom Namiznoteniške zveze Slovenije (NTZS).

Čeprav je slovenski namiznoteniški strokovnjak Jože Urh s svojimi igralci v vseh kategorijah osvojil 14 kolajn na največjih tekmovanjih, med drugim tudi bronasto na zadnjem ekipnem članskem evropskem prvenstvu v Luksemburgu, ne namera več voditi slovenske reprezentance. Hrastničan je razočaran z odnosi v tem športu, zato gre drugam.

Začasno je njegovo delo prevzela njegova žena Andreja Ojsteršek Urh, doslej uradno trenerka v reprezentanci, ki je tudi že podala uradno kandidaturo za novega selektorja, o kateri bo IO Namiznoteniške zveze še razpravljal.

Nepoznavalci razmer v namiznoteniškem športu so bili minuli teden na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo med Slovenijo in Belgijo presenečeni, ker Urha, zadnje dve leti sicer vršilca dolžnosti selektorja, ni bilo na klopi slovenske reprezentance. Namesto njega je Bojana Tokića in preostale mladce vodila Andreja Ojsteršek Urh, uradnega sporočila o zamenjavi na selektorskem stolčku pa ni bilo.

"Pred dvema letoma sem ob vseh svojih funkcijah prevzel še mesto vršilca dolžnosti selektorja, to vlogo sem opravljal povsem brezplačno in menim, da tudi uspešno. Ob vodenju centra, mladinskih selekcij in drugih opravilih sem potreboval trenerko, postavil sem Andrejo. Zdaj želim, da ona opravlja opravlja selektorsko delo, mislim, da je za to najbolj primerna oseba, bolj primerna od mene," je povedal Urh.

jože urh bojan tokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Persona non grata

Kot pojasnjuje, zato kandidature ni niti oddal, hkrati pa meni, da si tako želi tudi politika v našem namiznoteniškem svetu. "Izvršni odbor NTZS že pred dvema letoma ni želel, da postanem selektor, ampak le vršilec dolžnosti. Nezaželenost kaže tudi dejstvo, da sam nisem več v nobenem odboru NTZS, nisem več v izvršnem, nisem v strokovnem, nisem v trenerskem odboru."

"Rajši funkcije podvajajo namesto, da jo ponudijo človeku, ki je toliko vključen v slovenski namizni tenis. O meni in mojem vodenju centra na Otočcu kroži veliko klevet, a nihče od vodstva se ne distancira od tega, nihče ne stoji za mano," je razočaran Urh, ki ga motijo predvsem razne kritike na delo nacionalnega centra, v katerem sta zrasla Darko Jorgić in Deni Kožul, ki zdaj že mešata štrene najboljšim evropskim igralcem.

"V tej zadevi se je nabralo dosti stvari. Vsak, ki ima pet minut časa, piše pisma in se pritožuje čez center, pljuva po njem. Zdaj, ko smo v petih letih spravili dva igralca iz kadetov do prve stoterice najboljših igralcev na svetu. To ni uspelo nobeni drugi evropski državi, a nihče v vodstvu ne stopi na mojo stran," je še dodal Urh, ki je Slovenijo enkrat razočaran že zapustil, odšel v Italijo, kjer je tudi nizal uspehe.

Nekaj takega se bo očitno zgodilo tudi zdaj. Kot pravi, namerava oditi v Nemčijo, kjer bo v Saarbrücknu vodil tamkajšnjo slovensko skupino, v kateri bodo Tokić, Jorgić, Kožul in Peter Hribar. "Namiznoteniški zvezi sem pripravljen pomagati, a moja želja je, da ostanem v dvorani, da delam z igralci. To bom zdaj delal v Saarbrücknu, na stroške Nemcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice