Šport
60 ogledov

Senzacionalno: Ljoti v četrtfinalu

Matic Samastur in sašo taraniš
1/3
Club M
Šele 18-letni boksar, član boksarskega kluba iz Slovenske Bistrice, Labinot Xhoxhay je na kvalifikacijah za olimpijske igre v turškem Trabzonu v ringu eksplodiral in premagal mnogo izkušenejšega Makedonca Primislava Dimovskega ter se uvrstil v četrtfinale turnirja.

Labinot Xhoxhay, ki nastopa v supertežki kategoriji +91 kg, je dosegel prvo slovensko zmago. Proti Makedoncu Primislavu Dimovskemu je zmagal s 13:8. Tako je mladi boksar iz Slovenske Bistrice, ki ga vsi kličejo Ljoti, prinesel veliko veselja v slovenski tabor. V sredo ga čaka četrtfinalni dvoboj proti Madžaru Istvanu Bernarthu, ki je premagal Izraelca Romana Maryanobskega. Po borbi je mladi Bistričan dejal: "Super, super, zelo sem vesel. Zdaj imam še več zaupanja in motivacije za naprej. Hvala vsem, ki so navijali in držali pesti zame. Z mislimi sem že pri naslednjem dvoboju. Verjemite mi, dal bom vse od sebe."

Od slovenskih boksarjev je prvi v ring stopil prav tako 18-letni Aljaž Venko iz Slovenskih Konjic, član BK Slovenska Bistrica, in prikazal odlično borbo, vendar je to bilo premalo za "gorostasega Turka" in viceprvaka Evrope Ademija Kiliccija. Končni rezulatat borbe v kategoriji do 75 kg je bil 15:4 za Turka. Za njim smo videli še en odličen slovenski nastop, vendar tudi Matic Samastur ni imel prave možnosti za zmago proti izjemnemu Belorusu Mihailu Dauhaliavetsu v kategoriji do 81 kg. Belorus je zmagal 16:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.