Šport
24 ogledov

Serdarušić oproščen podkupovanja

Noka Serdarušić EPA
Državno tožilstvo v Kielu je danes umaknilo del revizije postopka proti nekdanjima vodilnima članoma THW Kiela, trenerju Zvonimirju Serdarušiću in menedžerju Uweju Schwenkerju, ki sta bila osumljena podkupovanja sodnikov v Ligi prvakov leta 2007.

Postopek sicer še ni povsem zaključen, a sta oba vpletena že oproščena podkupovanja na dvoboju Lige prvakov med nemškima kluboma THW Kielom in Flensburgom.

"Državno tožilstvo se je tako odločilo po vnovičnem preverjanju možnosti, da z revizijo na sodišču sploh uspe," so zapisali na tožilstvu v Kielu. Zadovoljen je bil Schwenkerjev odvetnik, Michael Gubitz, ki pravi, da je tožilstvo na ta način dokončno priznalo oprostilno sodbo.

Edina odprta zadeva je posojilo, ki ga je Uwe Schwenker odobril Zvonimirju Serdarušiću, sicer nekdanjemu trenerju Celja PL in slovenske reprezentance, za katerega je tožilstvo dolgo menilo, da je šlo za podkupnino. A tudi ta znesek je Serdarušić že davno vrnil. Sodišče je Schwenkerja in Serdarušića zaradi pomanjkanja dokazov sicer oprostilo že 5. januarja, a se je tožilstvo odločilo za revizijo.

Primer je bil tudi pravno zelo zanimiv, saj je tožilstvo prvič v zgodovini nemškega sodstva poskušalo s pomočjo gospodarskega prava dokazati športno prevaro. Številni sumi, govorice, laži, polresnice, osebna obtoževanja in gospodarski interesi pa v procesu niso potrdili neposredne vpletenosti obtoženih v očitano dejanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.