Šport
22 ogledov

Skrbi za Pepa: Martínez že danes na operacijo

Javi Martinez poškodba Bayern Borussia Dortmund nemški superpokal EPA
Španski reprezentant se je poškodoval na tekmi nemškega superpokala, ki jo je Bayern gladko izgubil. Z zelenic bo najbrž odsoten več mesecev.

Vsestranski defenzivni vezist je nemškim novinarjem razkril, da je zdravniško osebje 99-odstotno prepričano, da si je huje poškodoval križne kolenske vezi. Javi Martínez je poškodbo utrpel na tekmi nemškega superpokala na stadionu Westfallen v Dortmundu, kjer je domača Borussia zanesljivo slavila (2:0).

Bask se je poškodoval med enim od redkih napadov Bayerna v prvem polčasu, ko se je ob predložku priključil napadalcem. Po podaji z leve je v padcu poskusil s strelom in trčil z Marcelom Schmelzerjem, nato pa obležal na tleh, držeč se za boleče levo koleno. Zamenjal ga je Brazilec Dante, takrat je bil izid že 1:0 za BvB.

"Vrnil se bom boljši"

"Sem na klubskem avtobusu in ravnokar sem govoril z zdravnikom. Dejal mi je, da je 99-odstotno prepričan, da sem si strgal križne vezi," je po tekmi dejal nekdanji član bilbajskega Athletica. "Upe polagam na tisti en odstotek, vendar tudi sam mislim, da je stanje zelo slabo. Koleno moram imeti na hladnem, vse skupaj je težko sprejeti ... Če gre res za križne vezi, potem bom jutri operiran, nato pa bom čim hitreje začel povratek na igrišča in se vrnil kot boljši nogometaš. Vrnil se bom," je v čustvenem odzivu povedal Martínez.

Javi Martinez Marcel Schmelzer  poškodba Bayern Borussia Dortmund nemški superpo | Avtor: EPA EPA
Na tekmi v Dortmundu se je trener Bavarcev Pep Guardiola odločil za eksperimentiranje. V osnovni postavitvi 3-4-3 so zadnjo vrsto sestavljali Martínez, David Alaba in Jerome Boateng, v napadu so zaigrali "prvokategorniki" Thomas Müller, Xherdan Shaqiri in Robert Lewandowski, vezno linijo pa so sestavljali rezervisti. Eksperiment se ni posrečil, saj je Borussia v prvem polčasu dominirala in si ustvarila kopico priložnosti ter tudi povedla z golom Henriha Mhitarjana. V drugem delu se slika ni pretirano spremenila, zmago "knapov" pa je potrdil "Spiderman" - Pierre-Emerick Aubameyang

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.