Šport
29 ogledov

"Skušali bomo iztržiti kar največ"

Po zmagi NK Maribor nad Celticom Žurnal24 main
"Mariborčani so lahko konkurenčni v skupini," meni nekdanji trener vijoličastih Bojan Prašnikar. Maribor se bo v Ligi prvakov v skupini G meril s Chelseajem, Schalkejem in Sportingom.

"Skupina je atraktivna, raznolika, prepričan sem, da bo tudi zanimiva. Srečali se bomo s tremi različnimi slogi nogometa, na kar se bomo morali temeljito pripraviti. Ni potrebno posebej razlagati, da se bomo pomerili s klubi iz najmočnejših lig na svetu," je vtise po žrebu za klubsko spletno stran strnil trener Ante Šimundža, ki zagotavlja, da bo Maribor konkurenčen Angležem, Nemcem in Portugalcem: "Skušali bomo iztržiti kar največ. Težko povem kaj konkretnejšega, saj analiza tekmecev še ni opravljena.  Veseli me, da bomo lahko temeljito spoznali ves ustroj famozne Lige prvakov. Kako se bomo odrezali po tekmovalni poti, pa bo pokazal čas." Najatraktivnejši klub skupine je gotovo londonski Chelsea, pod taktirko kontroverznega stratega Joseja Mourinha. Ta bo s številnimi zvezdniki še drugič gostoval v Sloveniji. "V Maribor ga bodo tokrat pripeljali tekmovalni motivi," je dejal Šimundža in dodal: "Glede na prva dva izžrebana tekmeca smo si želeli skupino B ali G, tako da smo zadovoljni."

Podobnega mnenja je bil tudi športni direktor Zlatko Zahovič: "Klubi prihajajo iz najpomembnejših evropskih držav. Veseli me, da v skupini imamo predstavnika Portugalske, ki je moj drugi dom. Za Sporting res nisem nikdar zaigral, sem pa ga redno premagoval. Prepričan sem, da na podcenjevanje tekmecev ne moremo računati. Videli ste kako je Mourinho norel že na prijateljski tekmi v Ljubljani. Na obračunu s tekmovalnim nabojem lahko pričakujemo od njega še precej večjo vnemo."

"S Schalkejem in Sportingom se da igrati"

"V skupini je en izrazit favorit - to je Chelsea. Ta je tudi zelo atraktiven tekmec, kar bi težko dejali za Schalke in Sporting. Kljum vsemu gre za dve dobri moštvi, a se z njima Maribor lahko meri. Tako Nemci kot Portugalci bodo odkrito napadli drugo mesto v skupini, zato pa bosta tekmi z Mariborom še toliko pomembnejši, saj pri vijoličastih nihče ne bo želel izgubiti točke. To lahko naredi skupino zelo atraktivno. Maribor bo zagotovo konkurenčen tema dvema ekipama. Schalke ni več tako strašen, tudi Sporting je v zadnjih letih nekoliko padel, zdaj pa se počasi dviguje. Vsekakor to ni skupina v kateri bi se Mariborčani že pred prvimi dvoboji lahko predali, to še zlasti velja za domače tekme," pa je dejal nekdanji trener Maribora Bojan Prašnikar.

"Pri takšnem žrebu se vedno postavlja vprašanje, ali si želiš atraktivne tekmece, ali pa možnost uspešnega tekmovanja. S skupino F bi na primer dobili Barcelono, PSG in Ajax, zelo atraktivne klube za gledalce in medije, v skupini C pa bi se lahko kosali z Benfico, Zenitom in Bayerjem. Bi bil pa Maribor v vsakem primeru nižje rangiran od tekmecev, vsepovsod bi jih čakalo težko delo," je o morebitnih drugačnih željah menil Prašnikar, ki je Štajerce vodil tudi pred 15 leti, ko so doslej edinkrat nastopili v najelitnejšem klubskem tekmovanju.

In kaj pravijo tekmeci?

"Naš cilj je enak kot v minulih letih: želimo naprdovati v izločilne boje. Še vedno imamo nekaj neporavnanih računov s Chelseajem, saj smo v minuli sezoni izgubili obe medsebojni tekmi," je o skupini G dejal športni direktor Schalkeja Horst Heldt, ki se z Mariborom očitno ni veliko obremenjeval.

Samo svojemu klubu se je posvetil predsednik Sportinga Bruno de Carvalho: "Razmišljati moramo o tem, da predstavljamo našo državo. V Ligi prvakov v zadnjih letih žal nismo nastopali, zdaj pa bomo naredili prav vse kar je v naši moči. Ne glede na to, kdo bo naš nasprotnik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.