Šport
18 ogledov

Sladko maščevanje Novaka Đokovića

novak đoković cincinnati Reuters
V finalu sedmega mastersa v sezoni na igriščih Cincinnatija se bosta pomerila Novak Đoković in Roger Federer. Srb je v finalu dočakal maščevanju Juanu Martinu Del Potru, medtem ko je Švicar po pričakovanjih premagal rojaka Stanislasa Wawrinko.

roger federer cincinnati | Avtor: Reuters Reuters
Zmagovalca mastersa v Cincinnatiju bo določil obračun med prvim in drugim igralcem sveta. Še četrtič letos se bosta udarila Roger Federer in Novak Đoković. Dva polfinalna obračuna (Rim, Roland Garros) je dobil Srb, na zadnjem v Wimbledonu pa je slavil Švicar. V nedeljo se bosta prvič letos pomerila v finalu.

Sladko maščevanje Novaka Đokovića

Srb Novak Đoković je prvi finalist mastersa v Cincinnatiju. V polfinalu se je drugi igralec sveta maščeval Juanu Martinu Del Potru za obračun na olimpijskem turnirju v Londonu, kjer si je Argentinec priigral bronasto odličje. Srb je še enkrat pokazal, da se na trdi podlagi odlično počuti, saj se je še četrtič uvrstil v finale turnirja na ameriških tleh. Tokrat ni dopustil podobnega presenečenja, kakršnemu smo bili priča v Londonu, in z gladko zmago v dveh nizih (6:3, 6:2) potrdil, da še vedno spada v sam svetovni teniški vrh. Za Noleta bo to že četrti finalni nastop na turnirju v zvezni državi Ohio, kjer pa Srb še nima lovorike. Dvakrat ga je premagal Andy Murray, enkrat pa je bil od njega boljši tudi tokratni finalni nasprotnik, Roger Federer.

Federer v lovu za Nadalovim rekordom

V drugem polfinalu sta se pomerila Švicarja, Roger Federer in Stanislas Wawrinka. Slednji je skozi celoten turnir kazal zelo prepričljivo formo in tudi tokrat ni razočaral, saj je predvsem v prvem nizu povzročal ogromno težav številki ena svetovnega tenisa. Na koncu je svojo premoč še enajstič v dvanajstih obračunih demonstriral Federer, ki je slavil s 7:6(4), 6:3.

V prvem nizu je Wawrnika ubranil kar pet zaključnih žog svojega rojaka, nato pa klonil v podaljšani igri. V drugem nizu smo do rezultata 2:2 gledali izenačen dvoboj, nato pa je FedEx pritisnil na plin in z delnim izidom 4:1 v igrah obračun prevesil v svojo korist. Zanimivo je, da je Federer tekom dvoboja napravil kar pet dvojnih napak in izkoristil dve od desetih ponujenih brejk priložnosti. Wawrinka je zapravil obe priložnosti za odvzem servisa štiri leta starejšemu rojaku. 26. igralec sveta je tako ostal brez drugega nastopa v finalu turnirjev serije masters. Prvič se je tja prebil v Rimu pred štirimi leti, kjer pa ga je v treh nizih premagal Đoković.

Srebotnikova v finalu mešanih dvojic

peschke srebotnik carigrad | Avtor: Reuters Reuters
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik z novo partnerko za igro dvojic, Kitajko Jie Zheng, nadaljuje odlične nastope na turnirju v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,1 milijona dolarjev. Na njunem prvem turnirju sta se prebili do finala, potem ko sta premagali špansko navezo Llagostera/Sanchez Martinez s 6:4, 6:3.

Enaintridesetletna Srebotnikova in dve leti mlajša Kitajka se bosta v finalu pomerili s petima nosilkama, Čehinjama Andreo Hlavačkovo in Lucie Hradecko. Srebotnikova bo naskakovala svojo 31. lovoriko na turnirjih WTA med dvojicami, zmagovalkama pa hkrati pripada ček v višini 110.000 dolarjev in 900 točk za lestvico WTA.

Srebotnikova, trenutno deveta igralka na lestvici WTA med dvojicami (Zhengova je 29.), se je z dosedanjo partnerko, Čehinjo Kveto Peschke, razšla pred olimpijskimi igrami. Skupaj sta igrali dve leti in osvojili osem turnirjev WTA, leta 2011 pa sta bili izbrani za najboljšo dvojico na svetu. Odslej bo Velenjčanka igrala z Zhengovo, ki ima med dvojicami štirinajst naslovov.

Cincinnati, polfinale, ATP, masters:

Juan Martin Del Potro (Arg/6) : Novak Đoković (Srb/2) 3:6, 2:6
Roger Federer (Švi/1) : Stanislas Wawrinka (Švi) 7:6(4), 6:3

Cincinnati, polfinale mešanih dvojic:

Katarina Srebotnik/Jie Zheng (Slo/Kit/8) - Nuria Vives Llagostera/Maria Jose Martinez Sanchez (Špa/6) 6:4, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.