Šport
2574 ogledov

Slavila rojstni dan, ko jo je ubila žogica

Bejzbol, baseball
Po 50 letih nova tragedija.

Po preiskavi pristojnih organov je bilo ugotovljeno, da je Linda Goldbloom avgusta 2018 umrla na tekmi bejzbol lige MLB med ekipama Los Angeles Dodgers in San Diego Padres zaradi udarca žogice v glavo. "Globoko smo užaloščeni ob tragični smrti gospe Goldbloom," so zapisali v izjavi za javnost pri Dodgers.

Gospa, babica sedmih vnukov, je z bližnjimi svojci obiskala tekmo, saj je želela na športni prireditvi svojih Dodgersov slaviti 79. rojstni dan in 50. obletnico poroke. Do žalostnega dogodka je prišlo, ko je žogica po metu domačega Kenleyja Jansena, potovala je s hitrosjo skoraj 150 km/h, in odboju člana Padresov Franmilla Reyesa, poletela tik nad zaščitno mrežo in Goldbloomovo zadela v glavo. V prenosu dogodka niso zabeležili, mediji pa se tako tragediji niso posvetili.

Jake Faria Video Šport Neverjetno! Ko ti žoga leti proti glavi s 175 km/h

"Stevardi so prišli do nje in jo vprašali, če je z njo vse v redu. Dejala je, da ne in prišli so reševalci, ki so jo hitro odpeljali v bolnišnico. V vozilu je bruhala," je dejala Jana Brody, hči Goldbloomove. Sledila je operacija možganov, po kateri ni okrvala, pri življenju so jo ohranjale le aparature. Po treh dneh so se svojci poslovili od nje in upoštevali njeno željo pred operacijo, da odklopijo aparate, če bodo zdravniki ocenili, da ne bo več mogla normalno živeti.

"Moja mama je odšla na tekmo in se nikoli ni več vrnila domov. Ljudje se morajo zavedati, da se lahko zgodi kaj takšnega, v prihodnosti jih je treba bolj zaščititi," je za ESPN še izjavila Brodyjeva. 

Dodger Stadium, bejzbol, baseball | Avtor: Profimedia Profimedia

Smrt Goldbloomove je prva na igriščih najmočnejše bejzbol lige po skoraj 50 letih. Zadnja se je zgodila 16. maja 1970, ko je žogica na stadionu Dodgersov prav tako v glavo zadela 14-letnega Alana Fisha. Ta je umrl štiri dni po nesrečnem dogodku. V 150-letni zgodovini lige MLS je zaradi posledicami udarca v glavo umrla tudi Clarence Stagemyer. Dvaintridesetletnico je 29. septembra 1943 žogica zadela v prvi vrsti na Griffith Stadiumu v Washingtonu.

Chicago Cubs V nekaj sekundah Šport Od krikov veselja do solz

Pred to sezono je sicer vseh 30 MLB ekip povečalo površino zaščitnih mrež na priporočilo vodstva lige in se tako odzvalo na poškodbo male deklice, ki jo je septembra 2017 v glavo zadela žogica, ko je sedela v naročju svojega dedka. Deklica, ki je bila nekaj časa v življenjski nevarnosti, je preživela.  

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.