Šport
7 ogledov

Slovenci izgubili generalko za EP

Rokomet Slovenija - Nemčija EPA
Slovenija je po porazu z Nemčijo z 28:31 (11:17) osvojila končno drugo mesto na nemškem superpokalu.

Na tridnevnem turnirju v Flensburgu, Hamburgu in Kielu je slavila domača izbrana vrsta, tretje mesto pa je osvojila Brazilija po zmagi nad Srbijo z 32:29 (18:14).

Slovenija je v treh tekmah premagala Srbijo s 23:21 (12:11) in Brazilijo z 38:27 (18:14), v današnji odločilni tekmi za končno zmago v najbolj imenitnem centru nemškega rokometa v Kielu pa ni bila kos domači izbrani vrsti.

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića niso najbolje začeli dvoboja, že po pičlih osmih minutah so si pred 4511 gledalci v tamkajšnji Areni priigrali zaostanek treh golov (4:7). Dve minuti kasneje so znižali na 5:7, v nadaljevanju pa niso več našli pravega ritma v svoji igri. Razkorak med domačimi in gostujočimi igralci je bil iz minute v minuto večji, najbolj pa se je v prvem polčasu razlika poglobila v 24. in 28. minuti, ko so Slovencem nemški rokometaši ušli na sedem golov (8:15 in 9:16).

Slovenski rokometaši so drugo polovico tekme začeli z zaostankom šestih golov (11:17), navzlic veliko boljši predstavi ter velikemu trudu in želji pa niso zmogli narediti preobrata. V sami končnici tekme so se nekajkrat približali na dva gola zaostanka, bližje pa niso zmogli.

Nekaj je temu botrovala dokaj zanesljiva predstava domačih rokometašev v prelomnih trenutkih dvoboja, ki so vseskozi nadzorovali potek dvoboja, v podzavesti pa gotovo tudi dejstvo, da se bodo Slovenci in Nemci že čez dobra dva meseca pomerili v skupinskem delu evropskega prvenstva na Poljskem. Na tej januarski tekmi v Vroclavu bo vložek pri obeh veliko večji in pomembnejši, čeravno so nekateri slovenski rokometaši na tukajšnjem tridnevnem turnirju v Nemčiji skušali Vujovića prepričati, da so "pravi možje" za evropsko prvenstvo.

V slovenski reprezentanci je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gašper Marguč s sedmimi goli. Klemen Cehte in Uroš Zorman sta jih dosegla po pet, Jure Dolenec tri, Miha Žvižej in Borut Mačkovšek po dva, David Miklavčič, Luka Žvižej, Mario Šoštarič in Marko Bezjak pa po enega.

V nemški izbrani vrsti sta bila strelsko najbolj razpoložena Jannik Kohlbacher s sedmimi in Steffen Weinhold s šestimi zadetki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.