Šport
48 ogledov

Inzaghi uspešen na debiju

Nogometaši Milana EPA
V prvem kolu Serie A je Filippo Inzaghi do zmage popeljal Milan, slovenski reprezentančni vratarSamir Handanović pa je z ubranjeno enajstmetrovko poskrbel za točko Interja.

Uradni debi Filippa Inzaghija na klopi Milana se je končal z zmago s 3:1, rdeče-črni so premagali LazioKeisuke Honda je zadel za zgodnje vodstvo, v drugem polčasu pa sta vse dvome o zmagovalcu razrešila Sulley Muntari in novinec Jeremy Menez. Kasneje je lastno mrežo za 3:1 zadel še en novi član Milana Alex, v sodnikovem podaljšku pa je za Rimljane enajstmetrovko zastreljal Antonio Candreva. Z obrambo se je izkazal nekdanji član madridskega Reala Diego Lopez.

Da Lazio že 25. leto zapored ne bo okusil zmage na San Siru je že v šesti minuti nakazal Honda. Stephan El Shaarawy je na levi strani igrišča presprintal Stefana De Vrija in v kazenski prostor poslal uporabno žogo, ki jo je Japonec poslal skozi noge vratarja Etrita Berishe. To je bilo pravzaprav vse kar sta ekipi gledalcem ponudili v prvem polčasu, v drugih 45 minut pa so bolje krenili Rimljani, vendar je bil strel Miroslava Kloseja blokiran, De Vrij pa je za las streljal preko vrat. Nato pa so znova zadeli gostitelji, Muntari je tokrat izkoristil predložek Ignazia Abateja. Osem minut kasneje je sodnik Nicola Rizzoli dosodil enajstmetrovko, Menez pa je zadel za 3:0. Zadnji gol na tekmi je nato padel v 67. minuti, ko je Alex neuspešno želel odbiti nevarno podajo Candreve pred gol.

Vidić videl rdeče, Handanovič ubranil penal

Če so imeli novinci pri Milanu uspešen debo, pa tega ne bi mogli reči za Nemanjo Vidića pri Interju. Črno-modri so na gostovanju pri Torinu remizirali brez zadetkov, srbski branilec pa si je tik pred koncem tekme prislužil drugi rumeni karton, ker je sarkastično ploskal ob sodniški odločitvi. Prišlek iz Manchester Uniteda je sicer že v prvem polčasu zakrivil enajstmetrovko, a je na njegovo srečo strel Marcela Larronda zaustavil vratar Samir Handanović. Obe moštvi sta si priigrali nekaj lepih priložnosti, vendar se mreži nista zatresli. Torino sicer že 20 let ni uspel premagati tokratnih gostov.

Prvi dan dva "slovenska" poraza

Sezono v italijanskem prvenstvu so odprli branilci lovorike iz Torina in "slovenski" Chievo, Juventus pa je do zmage prišel po avtogolu Cristiana Biraghija, ki je že v 6. minuti zadel mrežo letečih oslov. Stara dama je izvajala kot po katerem je do strela prišel Martin Caceres, žoga pa je nato zadela domačega nogometaša. Ob koncu prvega polčasa se je še dvakrat zatresel okvir vrat gostiteljev, ki so bilu blizu izenačenja v 77. minuti, a je Gianluigi Buffon zaustavil poizkus Maxija Lopeza.

Josip Iličić je na tekmi med Romo in Fiorentino v igro vstopil v 35. minuti, sredi drugega polčasa pa je s prostega strela zadel prečko. Rimljani so takrat že vodili z 1:0, saj jih je v vodstvo v 28. minuti popeljal Radja Nainggolan. Domačo zmago je v sodnikovem podaljšku drugega polčasa potrdil reprezentant Slonokoščene obale Gervinho.

Serie A, 1. kolo:

Chievo : Juventus  0:1 (0:1) 
Biraghi 6./ag 
Valter Birsa in Boštjan Cesar sta igrala vseh 90 minut, Dejan Lazarević (vsi Chievo) je bil na klopi

Roma : Fiorentina 2:0 (1:0) 
Nainggolan 28., Gervinho 93. 
Josip Iličić (Fiorentina) je igral od 35. minute

Milan : Lazio  3:1 (1:0)
Honda 7., Muntari 56., Menez 64.; Alex 67./ag 

Torino : Inter  0:0
Samir Handanović (Inter) je branil celotno tekmo, Rene Krhin (Inter) je bil na klopi

Udinese : Empoli  2:0 (0:0)
Di Natale 57., 62.

Atalanta : Verona  0:0

Sassuolo : Cagliari  1:1 (1:1)
Zaza 42.; Sau 44.
Jasmin Kurtić (Sassuolo) je obsedel na klopi

Genoa : Napoli  1:2 (1:1)
Pinilla 40.; Callejón 3., De Guzman 95.

Cesena : Parma  1:0 (1:0)
Rodriguez 38.
Luka Krajnc (Cesena) je v igro vstopil v 87. minuti

Palermo : Sampdoria  1:1 (1:0)
Dybala 7.; Gastaldello 91.
Siniša Anđelković (Palermo) je odigral celotno tekmo

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.