Šport
46 ogledov

Slovenci prehitri za visoke Srbe

Slovenija Srbija rugby Katarina Ponjavić
Z včerajšnjo visoko zmago proti Srbiji (48:3) je slovenska rugby reprezentanca potrdila, da se približuje močnejšim evropskim zasedbam. Konec tedna čaka encijane težka preizkušnja na Danskem.

"Tudi mene je presenetilla tako visoka zmaga. Srbi so zelo visoki in močni, a smo jih mi z našo hitrostjo presenetili. Po našem visokem vodstvu se niso uspeli vrniti v igro. Držali smo naš ritem, zelo pomembno vlogo pa je odigrala naša zadnja linija," je bil po koncu dvoboja prešerne volje George Škofic, ki je skupaj s svojimi štirimi brati in preostankom reprezentance popolnoma nadigral Srbe.

Slovenci so na stadionu ŽAK v Ljubljani navdušili številne navijače, ki so bučno navijali za fante v zeleno–modrih dresih: "Tokrat sem igral drugič za slovensko reprezentanco in tudi na tej tekmi je bilo vzdušje vrhunsko. Gledalci so nas bučno podpirali do zadnje sekunde, kar je nekaj neverjetnega. V Sloveniji resnično uživam, saj so vsi zelo prijazni, odlično vzdušje pa je tudi znotraj reprezentance."

V soboto čaka slovensko reprezentanco v okviru skupine 2C evropskega pokala narodov gostovanje v Odenseju, ki ga Škofic nestrpno pričakuje: "Odhajamo na Dansko, kjer nas čaka zelo težko delo, vendar lahko tudi tam pridemo do zmage, če bomo odigrali na nivoju."

Vse kot po maslu

Pričakovano dobre volje je bil po veliki zmagi tudi Žiga Vrhunec, čigar umazan dres je pričal o veliki borbenosti na travnati površini: "Res smo odigrali zelo dobro tekmo. Sam sem pričakoval, da bomo slavili. Našega načrta nismo uresničili v popolnosti, vendar je šlo vse bolj ali manj kot po maslu. Naredili smo nekaj tehničnih napak, ki pa se dogajajo. Kljub temu smo ostali zbrani in nismo popuščali.

Vrhunec pričakuje nov vrhunec za slovenski rugby tudi na Danskem: "Fantje so zelo v redu in resnično se odlično razumemo. Skupaj proslavljamo zmage in upam, da bomo slavili tudi po tekmi na Danskem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.