Šport
28 ogledov

Slovenci presegli pričakovanja

Matjaž Jemec se iz Pescare vrača dobro razpoložen, saj so Slovenci osvojili 26 k Žurnal24 main
Slovenci so na XVI. igrah Sredozemlja osvojili 26 kolajn, čeprav so vodilni možje pred odhodom govorili o okoli 15 uvrstitvah na stopničke. Matjaž Jemec je zadovoljen z doseženim.
 
 

Presegli smo najbolj optimistična pričakovanja. Zaradi tega smo zelo zadovoljni.

Matjaž Jamec

 
Pričakovanja so kar precej presežena ...
Res je. Presegli smo najbolj optimistična pričakovanja. Zaradi tega smo zelo zadovoljni. Če primerjamo število zlatih kolajn na število tekmovalcev in kdo vse se tega tekmovanja od naših najboljših športnikov ni udeležil, je ta dosežek res super. Drugače bi bili verjetno še uspešnejši, žal so poškodbe sestavni del športa.

Ogledali ste si veliko nastopov slovenskih tekmovalcev. Kateri šport vas je najbolj navdušil?
Pravzaprav te vsak šport, ki ga gledaš s srcem, navduši. Morda kdo meni, da si nekateri športi ne zaslužijo mesta na sredozemskih igrah, vendar temu ni tako. Vsi nastopajoči so pravi športniki. Vsepovsod, kjer je bil dober nastop, sem užival

Zadnjo 26. kolajno iger je za Slovenijo osvojila Lucija Polavder. © STA

 
Vas je kdo od naših športnikov še posebej presenetil?
Morda bi izpostavil gofista Tima Gornika. Gre za izredno mladega fanta kateremu se vidi, da trenira zelo intenzivno v Združenih državah Amerike. Zelo prepričljiv je bil s svojim pristopom in je zasluženo osvojil zlato. On je že eno tako zelo pozitivno presenečenje, še kakšno pa bi se zanesljivo našlo. Naprimer kolesarji, ki so res nastopili kot ekipa in sam sem bil nad njihovo vožnjo navdušen.

Mnogi menijo, da sredozemske igre za športnike ne predstavljajo več takšnega izziva, kot so ga nekoč. Je temu res tako?
Nekateri res razmišljajo tako in zmanšujejo pomen teh iger. Vendar gre tu vseeno za veliko regionalno tekmovanje. Države kot so Italija, Turčija, Španija, Grčija so prišle v Pescaro s številnimi olimpijskimi, svetovnimi in evropskimi prvaki ter na te igre nikakor ne gledajo podcenjujoče. Njihove reprezentance štejejo tudi do 300 članov. Osebno menim, da so igre vredne spoštovanja, je pa res, da ima lahko vsak svoj pogled na zadeve. Tu sta bila naprimer postavljena tudi dva svetovna rekorda v plavanju in že to govori o kvaliteti tekmovanja. Ne gre za regionalne igre, ki bi imele majhen pomen.

 
 

Osebno menim, da so igre vredne spoštovanja.

Matjaž Jemec

 
So igre še dodatna priložnost za mlade športnike?
Sigurno. Nekatere nacionalne zveze res gledajo na igre kot priložnost za mlajše tekmovalce. Menim, da so jo ti dobro izkoristili in si nabrali veliko izkušenj. Plavalci so tako naprimer izjavili, da jim takšne igre zelo koristijo in bi si jih pravzaprav želeli vsako leto. Vsaka zveza in panoga ima svoj pogled in pristop, sam pa sem prepričan, da je koristno, če lahko mladi na ta način postanejo del vrhunskega športa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.