Šport
4 ogledov

Slovenci sezono odprli z 12. mestom

Biatlon EPA
Biatlonci so v Östersundu na Švedskem v svetovni pokal 2016/17 krenili s tekmo mešanih štafet. Slovenska četverica Teja Gregorin, Anja Eržen, Klemen Bauer in Rok Tršan si je na strelišču privoščila 13 popravkov, Erženova pa je morala enkrat tudi v kazenski krog, in z zaostankom 3:54,2 minute osvojila 12. mesto.

Zmagali so Norvežani z veteranom Olejem Einarjem Bjoerndalnom, ki je Norveški v tretji predaji zagotovil vodstvo, Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland in Johannesom Thingnesom Böjem, 33 sekund so zaostali Nemci, 44 pa Italijani, ki so morali ob 12 strelskih popravkih enkrat tudi v kazenski krog, pred tem pa je bila Italija celo v boju za zmago. Na koncu so naši zahodni sosedje dobili tesen dvoboj za tretje mesto z Rusi.

V slovenski vrsti je v uvodu manjkal Jakov Fak, ki se po oktobrski bolezni še ne čuti popolnoma pripravljenega, zato je njegovo mesto zavzel Rok Tršan. Na koncu se je Slovenija tudi v okrnjeni zasedbi odrezala solidno. Teja Gregorin je svojo predajo končala na devetem mestu, Anja Eržen je nato zaradi kazenskega kroga nazadovala na 16., na 12. mesto pa je ekipo nato vrnil Klemen Bauer. Tršan ga je obdržal, ob tem pa ne gre spregledati, da je bil prav Tršan med Slovenci najboljši na strelišču, kjer je popravljal vsega eno napako.

"Tekma je bila nekako v skladu s pričakovanji. Važno je, da so solidno tekli. To je zelo pomembno. Nekaj smo izgubili na strelišču. Predvsem Anja je imela nekaj težav, posebej v stoječem položaju in je morala v kazenski krog. Od nje sem pričakoval malo več, ker smo v podobnih pogojih trenirali, ampak tekma je še vedno nekaj drugega in morda je bilo prisotnega nekaj strahu. Lepo se je znašel Tršan, ki je odlično streljal, pa čeprav je imel morda nekaj boljše pogoje od ostalih in leže bi verjetno lahko dobil še kakšno sekundo. Generalno smo pokazali kvalitetno predstavo. Led je prebit in gremo po začrtani poti naprej," je po tekmi povedal glavni trener Tomaš Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.