Šport
338 ogledov

Slovenec, ki je bil izbran na naboru NHL, bo kariero nadaljeval v KHL

Jan Drozg Profimedia
Mladi Slovenec se seli na ruski Daljni vzhod, nastopal bo za moštvo, ki domuje blizu meje s Kitajsko.

Slovenski hokejist Jan Drozg bo kariero nadaljeval v ligi KHL. Triindvajsetletni napadalec je okrepil rusko moštvo Amur Habarovsk, so v klubu potrdili na družbenih omrežjih.

V Mariboru rojeni Drozg je zadnjih pet let igral v Severni Ameriki, kjer ga je leta 2017 na naboru lige NHL izbrala ekipa Pittsburgh Penguins, a za slednjo na uradnih tekmih ni zaigral. Zadnja leta je tako nastopal v nižjih ligah Kanade in ZDA, in sicer za Shawinigan Cataractes, Wilkes-Barre/Scranton Penguins, Wheeling Nailers in nazadnje za Grand Rapids Griffins.

Slovenski reprezentant, ki je v Sloveniji v članski kategoriji igral za Maribor in Olimpijo, sicer pa se je v mlajših kategorijah preizkusil tudi na Švedskem pri Leksandsu, se je zdaj pridružil ruskemu kolektivu, za katerega je v sezoni 2013/14 igral tudi Jan Muršak.

Amur Habarovsk je po 20 tekmah na zadnjem mestu vzhodne konference lige KHL. Ima 15 točk oziroma 14 manj od vodilne ekipe te konference Metalurga Magnitogorska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice