Šport
64 ogledov

Slovenec podaljšal z avstralsko ekipo

Luka Mezegc
Luka Mezgec bo v naslednjih dveh sezonah še naprej nastopal za Mitchelton-Scott.

Slovenski kolesar Luka Mezgec je podpisal novo dvoletno pogodbo z avstralsko ekipo Mitchelton-Scott, poroča spletna stran tega moštva. Mezgec se je ekipi pridružil pred sezono 2016 iz ekipe Giant-Alpecin.

mark cavendish Tržnica Šport Izjemni sprinter se pridružil Pogačarju in Polancu, Cavendish podaljšal

"Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo, ki je zame več kot le to. Medsebojni odnosi tukaj so izjemni in to je dobra popotnica za nadaljnje delo," je dejal Mezgec in dodal: "Kolesarstvo je težak šport in če delaš v takem okolju, kot ga imamo v naši ekipi, potem lahko vedno trpiš malce dlje, pomagaš drugim še več, kot sam misliš, da lahko, in dosegaš dobre izide s podporo, o kakršni lahko le sanjaš."

Mezgec je imel najboljšo sezono leta 2014, ko je dobil zadnjo etapo dirke po Italiji, na dirki po Španiji pa je dobil tri etape. "Luka je zelo hiter in raznovrsten kolesar, ki ve, ne le kako zmagati, temveč tudi kako pomagati sotekmovalcem. V tem pogledu je podoben Matteu Trentinu, ki lahko deluje kot vodja ali kot sprinter," je dejal športni direktor ekipe Matt White. "Užitek bo opazovati, kako skupaj z Matteom in Darylom Impeyjem Luka napreduje v naslednjih dveh letih. Imamo kolesarje za vse vrste prog, tako da imamo res lepe možnosti za napredek," je še dodal White.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.