Šport
155 ogledov

Slovenija slavila v derbiju skupine

Slovenska rokometna reprezentanca Epa
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji kvalifikacijski tekmi v Celju za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022 premagala Poljsko z 32:29 (15:14).

Slovenski rokometaši so po zmagi nad Poljaki naredili pomemben korak proti zaključnemu turnirju stare celine, ki bo v začetku prihodnjega leta na Madžarskem in Slovaškem. Na treh odigranih tekmah so zbrali pet točk, pred današnjim obračunom pa so se še dvakrat pomerili z Nizozemci. Na prvi tekmi v gosteh so slavili s 34:23, doma pa igrali neodločeno 27:27.

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala 27. aprila, ko bo gostovala v Turčiji. Dva dni kasneje se bo v gosteh pomerila s Poljsko, 2. maja pa bo gostila Turčijo.

Ljubomir Vranješ | Avtor: Epa Epa

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se bodo v četrtek odpravili v Berlin. Na kvalifikacijskem turnirju za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu se bodo med petkom in nedeljo pomerili z Alžirci, Nemci in Švedi, v deželo vzhajajočega sonca se bodo prebili v primeru prvega ali drugega mesta.

V celjskem Zlatorogu se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Uvodoma so bili bolj prepričljivi Poljaki, ki so gostiteljem ušli na dva gola (1:3, 2:4, 3:5). Pri Slovencih se je močno poznala odsotnost Boruta Mačkovška, Nika Henigmana in Darka Cingesarja, sredi polčasa pa so svojo igro vendarle dvignili na višjo raven in v 16. minuti - po golu Jureta Dolenca s sedemmetrovke - prvič na dvoboju povedli s 7:6.

Do konca prve polovice tekme se je odvijal enakovreden boj. Na veliki odmor so se Vranješevi bojevniki odpravili z golom prednosti (15:14), v začetku drugega polčasa pa prek Gašperja Marguča prvič na dvoboju povedli za dva gola (16:14).

A Poljaki so jih po dveh tehničnih napakah Mateja Gabra in Mihe Zarabca hitro ujeli in izenačili na 18:18, sredi drugega polčasa pa so na igrišču povsem zagospodarili domači rokometaši. Z veliko hitrejšo igro so povsem razorožili goste, po golih Marguča in Blaža Janca po bliskovitih nasprotnih napadih pa v 45. minuti povedli s 25:21.

Gostujoča minuta odmora ni prekinila slovenskega ritma, krajši "zastoj" je povzročila tretja izključitev Blaža Blagotinška v 49. minuti.

Po odhodu z igrišča 203 cm visokega Celjana so Poljaki v 51. minuti prepolovili zaostanek (28:26), po Vranješevi minuti odmora in manjših korekcijah v igri pa so Slovenci znova zaigrali tako kot znajo in prek izjemno razpoloženega Marguča in Gabra v 54. minuti povedli z 31:26.

Lepe prednosti v končnici niso zapravili, po zmagi nad Poljaki pa so tudi dvignili svojo samozavest pred bližnjimi zahtevnimi rokometnimi bitkami v Berlinu proti Alžircem, Nemcem in Švedom.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gašper Marguč z osmimi goli, po pet golov sta dosegla Matej Gaber in Jure Dolenec.

* Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Brkić in Jusufhodzić (oba Avstrija).
* Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube 1, Blagotinšek 2, Marguč 8, Janc 4, Potočnik 2, Dolenec 5, Cehte, Gaber 5, Zarabec 2, Mazej 3, Ovniček, Bombač, Malus, Suholežnik.
* Poljska: Kornecki, Przytula, Daszek 7, Olejniczak, Walczak, Sićko 8, Czuwara 1, Pilitowski 1, Syprzak 1, Krajewski 3, Gebala 6, Przybylski 1, Dzialakiewicz 1, Fdenczak, Chrapkowski, Morawski.
* Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Poljska 2 (2).
* Izključitve: Slovenija 8, Poljska 10 minut.
* Rdeča kartona: Chrapkowski (47.), Blagotinšek (49.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice