Šport
15954 ogledov

Znani slovenski komentator z vso silo udaril po Vranješu

Ljubomir Vranješ Epa
Mnogi so za izpad slovenskih rokometašev obsodili organizatorje, medtem ko drugi glavnega krivca za izpad vidijo v selektorju Ljubomirju Vranješu.

Dan po odločilni tekmi še vedno močno odmeva izpad slovenske rokometne reprezentance, ki se je od Svetovnega prvenstva poslovila še pred izločilnimi boji.

Naša reprezentanca se že dolgo ni na kakšno prvenstvo odpravila v polni postavi, brez kakšnih večjih težav s poškodbami, tako da so bila tudi pričakovanja razumljivo visoka. Nekateri so celo sanjali o novi medalji, a vsaj uvrstitev v četrtfinale se je zdela kot cilj, ki ga naši rokometaši s trenutno postavo morajo doseči.

jure dolenec "Vem, da ne smem" Šport Kapetana pošteno srbel jezik, a se je raje ugriznil vanj

A na koncu se ni izšlo. Slovenija je v skupinskem delu zaostala za tokrat precej spremenjeno in okrnjeno švedsko reprezentanco ter domačim Egiptom, ki v želji po napredovanju v četrtfinale ni izbiral sredstev.

Kdo je torej kriv za izpad? Nekateri so prst uperili v organizatorje enega najslabše organiziranih prvenstvev vseh časov, ki je našim rokometašem nudil nemogoče pogoje ter jim kompliciral delovanje na vsakem možnem koraku, obenem pa dovolil "veliko naključje", da je kar 12 slovenskih reprezentantov zbolelo za "virozo" ravno pred odločilno tekmo z domačim moštvom.

blaž blagotinšek Drama v Egiptu Šport Blagotinšek se je sesedel v lastnih izbljuvkih, fantje kričali od bolečin

Nekateri pa so dežurnega krivca iskali znotraj reprezentance. Zagotovo so zatajili tudi nekateri posamezni igralci, a ob neuspehu ekipe pregovorno za spodrsljaj odgovarja selektor reprezentance.

Ljubomir Vranješ | Avtor: Epa Epa

Švedski strateg Ljubomir Vranješ je sicer že na klubskem nivoju ter ne lanskem Evropskem prvenstvu dokazal, da gre za izjemnega rokometnega strokovnjaka, a je bil na žalost na tekmi proti Egipčanom tudi eden izmed vzrokov poraza

Če bi vžgalo, bi ga imeli za rokometnega genija, a na žalost se je slovenski rokometni reprezentanci zelo močno maščevala odločitev, da v začetku drugega polčasa ob igri 5 na 5 iz igre potegne vratarja in poizkusi z dodatnim igralcem v polju.

Slovenija je imela veliko prednost petih zadetkov, obenem pa je odlično delovala v obrambi, kjer Egipčani niso in niso našli rešitve, kako premagati razpoloženega Klemna Ferlina.

Ljubomir Vranješ | Avtor: Epa Epa

Nobene potrebe ni bilo po spreminjanju načina igre, a so se v strokovnem štabu vseeno odločili za igro z igralcem več. Egipčani, ki so prej igrali brez kakršnekoli ideje v napadu pa so dobili možnost, da tri zaporedne napade zaključijo v prazno mrežo obenem pa so (na krilih 1000 navijačev, ki ne bi smeli biti v dvorani) dobili nov zagon. Ali je selektor Vranješ izgubil te žoge? Ne, izgubili so jih naši igralci, a prav njegova nepotrebna poteza je vrnila Egipt v igro.

Prav ta potezo pa je močno zmotila tudi priznanega slovenskega komentatorja Anžeta Bašlja, ki je selektorjevo potezo ostro obsodil: "Morda pa kdaj še Oblaka damo ven iz gola. Ko bomo vodili za 3 gole v nogometu."

Ljubomir Vranješ | Avtor: Epa Epa

Vranješ je prav tako v drugem polčasu pozabil na Miho Zarabca, ki je odlično vodil igro naše reprezentance v napadu, po dveh napakah pa ga je zamenjal ter za zadnjih 20 minut pustil na klopi, kljub temu da je bila igra v napadu pod vodstvom Deana Bombača bistveno bolj neuspešna ter brezidejna.

Mnogi se tako strinjajo, da je bil tudi selektor Vranješ eden izmed razlogov za predčasno slovo slovenske reprezentance, a obenem ne smemo pozabiti, da je šlo za dejansko prvo slabo odvodeno tekmo naše reprezentance s strani švedskega strokovnjaka, ki je lani naravnost prerodil naše rokometaše ter jih po turbolentnem koncu leta, ko so tik pred prvenstvom ostali brez selektorja Veselina Vujovića, skorajda popeljal do medalje na Evropskem prvenstvu. Tako da napake se dogajajo tudi najboljšim...

slovenija rokomet SLO - EGI Šport Huda kršitev na odločilni tekmi Slovenije: "Če to drži, potem je to škandal" Ljubomir Vranješ SLO Egipt SP SP v rokometu Šport "Želodčne težave? Lahko bi povedal marsikaj ..."
Komentarjev 5
  • ilija 18:34 26.januar 2021.

    Ahahahaha priznani komentator prvič slišal za njega in upam da nikoli več kako že bušelj bašelj ma dajte no.

  • gregor96 07:08 26.januar 2021.

    "švedski"strateg, a dejte nooo

  • umetnik123 23:54 25.januar 2021.

    Ko je zvedel, da žoga ni štirioglata, je postal vseznalica.

Sorodne novice