Šport
1844 ogledov

Slovenija vendarle na Evropskem prvenstvu! Zamenjala bo Rusijo!

Slovenska reprezentanca v vaterpolu Žiga Kalan
Slovenija je dobila vabilo za vaterpolsko EP v Splitu.

Slovenska vaterpolska reprezentanca bo poleti nastopila na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, saj je dobila vabilo mednarodne zveze Len, so danes sporočili iz krovne Zveze vaterpolskih društev Slovenije (ZVDS).

Len je že na začetku marca s svojih tekmovanj izključila Rusijo in Belorusijo, v skladu s pravilnikom pa je prosto mesto na evropskem prvenstvu v vaterpolu, ki bo od 27. avgusta do 10. septembra v Splitu, pripadlo slovenskim vaterpolistom. Zanje bo to četrti nastop na evropskih prvenstvih, prvi po letu 2006, so sporočili iz zveze.

Slovenci so bili sicer februarja neuspešni v kvalifikacijah v Kranju, bili so tretji v svoji skupini, a sta jim po izključitvi Rusije zmagi nad Belgijo in Švico zdaj le prinesli nastop na letošnjem tekmovanju. Med vsemi tremi preostalimi reprezentancami, ki so kvalifikacije končale na tretjem mestu, so imeli Slovenci namreč najboljše povprečje osvojenih točk. Slovenska vrsta je februarja na domačih kvalifikacijah sicer nastopila sploh prvič po osmih letih.

Slovenska reprezentanca v vaterpolu | Avtor: Žiga Kalan Žiga Kalan

"Novica, da bomo med 16 reprezentancami, ki bodo igrale na evropskem prvenstvu v Splitu, je za naš vaterpolo odlična. Prepričan sem, da bodo od tega koristi imeli tudi klubi. Zavedam pa se, da se bomo morali vsi skupaj potruditi, da reprezentanci zagotovimo čim boljše pogoje," je novico o uvrstitvi na EP pospremil predsednik zveze Boštjan Tušar in dodal: "Ker bo prvenstvo konec avgusta in v začetku septembra, ko na sporedu ni velikih tekmovanj, bo to ravno ob pravem času in to bo najboljša reklama za slovenski vaterpolo. Pričakujem, da bo vaterpolo spet bolj prepoznaven v slovenskem prostoru in da se bo še več mladih vpisalo v klube."

V Splitu se bo od 27. avgusta do 10. septembra za naslov evropskega prvaka borilo 16 reprezentanc. Madžarska bo branila predlanski naslov iz Budimpešte, nastopile pa bodo še Španija, Črna gora, Hrvaška, Srbija, Italija, Grčija, Francija, Gruzija, Romunija, Nizozemska, Nemčija, Slovaška, Malta, Izrael in Slovenija. Žreb skupin bo 23. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.