Šport
40 ogledov

Slovenija z zmago druga v skupini

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 Stanko Gruden/STA Zorman se je poslovil z naslovom poljskega prvaka.
Slovenski rokometaši so v zadnji tekmi skupinskega dela ugnali Poljake in vsaj začasno prevzeli prvo mesto v skupini. Po zmagi Nemčije nad Egiptom so nato padli na drugo mesto.

Slovenski rokometaši so si pred zadnjim kolom skupinskega dela že zagotovili četrtfinale, a zasedli bi lahko še vsa štiri mesta, ki peljejo med osmerico najboljših. Z zmago proti Poljski bi si sicer zagotovili enega izmed prvih dveh mest, ki na papirju prinaša lažjega tekmeca v izločilnih bojih. To jim je tudi uspelo.

Dvoboj se sicer ni začel po slovenskih željah, Poljaki so povedli s 4:1, zato je bil selektor Veselin Vujović prisiljen vzeti minuto odmora. Ta je očitno pomagala, saj so njegovi izbranci hitro ujeli tekmeca, kmalu pa tudi povedli za dva zadetka. Najbolj razpoložen je bil v teh trenutkih Miha Zarabec, še pred nekaj dnevi le rezerva, ki je v prvih 30 minutah zabil pet golov. V nadaljevanju so imeli kar nekaj napadov, da bi svojo prednost povišali na +3, a jim to ni uspelo, po zadetku poljskega vratarja, ki je izkoristil slovenski napad brez čuvaja mreže, pa je bil izid ob koncu prvega polčasa znova izenačen. S 13:13 se je odšlo na glavni odmor.

Na začetku drugega dela je hitro tri obrambe zbral Gorazd Škof, Slovenci pa so se znova oddaljili na dva zadetka prednosti. Ob dobri obrambi so bili Poljaki brez pravih idej v napadu, Darko Cingesar je v 38. minuti zadel za 17:14, v naslednji minuti pa je po hitrem protinapadu mrežo Poljske zatresel še Blaž Janc (18:14).

Ob polovici polčasa je bilo po tretjem zadetku Poljakov v prazno mrežo znova le še +1. Sledila je nova obramba Škofa, dve uspešno izvedeni sedemmetrovki Zarabca, po uspešnem bloku Blaža Blagotinška pa je s svoje polovice zadel še Vid Kavtičnik in prednost Slovenije je hitro narastla. Sedem minut pred zadnjim piskom sirene je Marko Bezjak zadel za 24:19, Škof pa je v naslednjih minutah zbral še tri obrambe. Ko je v 59. minuti zadel še Blagotinšek za šest zadetkov prednosti, je bilo vse odločeno.

Prvi strelec tekme je bil Zarabec s sedmimi goli, štiri je dal Kavtičnik.

Rio 2016, rokomet, skupina B, 5. kolo:

Slovenija : Poljska  25:20 (13:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.