Šport
34 ogledov

Slovenka padla na dopinškem testu

voda, plavanje, bazen Žurnal24 main
Plavalna zveza Slovenije je suspendirala plavalko, ki je bila pozitivna na dopinškem testu, poroča Televizija Slovenija.

Ime plavalke zaenkrat še ni znano. Kot poroča spletni portal MMC, je po informacijah TV Slovenija plavalka kandidatka za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo avgusta v Riu de Janeiru. Pozitiven je bil vzorec A, zatem pa jo je zveza suspendirala. 

Zaenkrat imajo izpolnjene stoodstotne norme za OI v Riu Tanja Šmid, Tjaša Vozel, Anja Klinar in Tjaša Oder. Med kandidatkami za nastop so še Špela Perše, Gaja Natlačen in Nastja Govejšek.

Doslej znanih 30 primerov

Doslej je bilo v Sloveniji poznanih 30 primerov dopinga v športu. Kršilci prihajajo iz desetih različnih športnih panog, le dva pa sta priznala uporabo prepovedanih sredstev, še poročajo na omenjenem portalu.

Komentarjev 1
  • izRODEk 21:52 24.marec 2016.

    Pa ne objavijo imena in priimka? Ko je padla Šarapova, ste udrihali po njej na polno. Ko so padli Ruski atleti, jih hočete izključiti iz OI. Ko pade naša? Naša pa že ne? Pa tudi, če ji redbul iz žile ...prikaži več ven priteče, a ne, da? :)Hinavci eni.... ta Evropa se bo sesula v prah sama vase. In prav je tako. PS: Zaradi mene, ne rabim vedeti za niti enega samega športnika, kako mu je ime. Da mu le preprečite, da se zastruplja zaradi doseganja rezultatov in ga pravično sankcionirate. To je, da se spodbuja njegov zdravi razvoj in napredek v športu, hkrati pa prepreči izziv, ki je pred njim (tekmovanje). Javnost in očitki so pa za stare babe, ki trosijo čenče.