Šport
255 ogledov

Slovenka se prebila v finale, a odpovedala nastop

Janja Šegel Profimedia
Janja Šegel v Budimpešti še do drugega finala, a v njem ne bo plavala.

Slovenska plavalka Janja Šegel bi morala še drugič v dveh dneh nastopiti v finalu svetovnega pokala v Budimpešti. Potem ko je v soboto zasedla sedmo mesto na 200 m prosto, je bila na pol krajši razdalji dopoldne v kvalifikacijah osma. Finale na 100 m prosto pa je nato odpovedala zaradi slabega počutja.

S časom 55,28 je sicer dobro sekundo zaostala za svojim doslej najboljšim časom 54,26 z lanskih sredozemskih iger. Za najboljšo v kvalifikacijah, švedsko zvezdnico Sarah Sjöström, je zaostala 1,32 sekunde.

"Z odplavanim rezultatom in uvrstitvijo v finale sem zadovoljna, ampak samo počutje ni bilo pravo, zato sem finalni nastop odjavila," je za Plavalno zvezo Slovenije sporočila Korošica.

Janja Šegel | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaradi bolezni sta že pred odhodom v Budimpešto brez nastopa ostali Neža Klančar in Katja Fain. Po prihodu v madžarsko prestolnico pa je zbolel še Peter John Stevens in ostal brez plavanja na 50 in 100 m prsno.

Tara Vovk je bila četrta v svoji skupini na 50 m prsno, skupno pa deseta v kvalifikacijah, s čimer je za 31 stotink sekunde zgrešila uvrstitev v finale najboljše osmerice. Najhitrejša je bila Italijanka Benedetta Pilato (29,87).

Na 200 m prosto sta v kvalifikacijah nastopila tudi Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič. Boškan je s časom 1:50,93 zasedel 16. mesto, do finala mu je zmanjkala sekunda in pol. Šenica Pavletič pa je bil z 1:53,69 na koncu 29. Najhitrejši je bil Litovec Danas Rapšys z 1:45,91.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.