Šport
19471 ogledov

Slovenki kljub tretjemu času odvzeli medaljo, na koncu ji jo vendarle podelili

Anja Osterman Twitter/Kajakaška zveza SLO
Kajakašica Anja Osterman vendarle bronasta na 500 metrov.

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman je na evropskem prvenstvu v Münchnu na 500 metrov osvojila bronasto kolajno! Že v soboto je sicer bila Primorka srebrna na 200-metrski razdalji.

Sprva je sicer bilo objavljeno, da si Ostermanova deli tretje mesto, nato pa jo je fotofiniš kljub do tisočinke enakem času obeh tekmovalk potisnil na četrto mesto, a je na koncu vendarle obveljalo, da si je bron razdelila z Danko Emmo Jorgensen.

Anja Osterman | Avtor: Twitter/Kajakaška zveza SLO Twitter/Kajakaška zveza SLO

"Je bilo kar stresno, predvsem na samem startu. S trenerjam sva imela načrt, ko sva videla, da je veter v hrbet, da grem od začetka na polno in tako veslam. Ko pa sem prišla na start, sem videla, da se je veter povsem obrnil, v tistem trenutku sem spremenila taktiko, da grem zbrano v prvih 400 metrov in zadnjih 100 metrov nato finiš. Čeprav sem čutila, da so ostale tekmovalke blizu in pred mano, sem ostala zbrana in v tistih 100 metrih resnično dala vse od sebe," je sam nastop razložila Ostermanova.

"Ko sem prišla v cilj in pogledala levo in desno, je bilo kar stresno, ker nisem vedela, ali sem tretja, ali četrta. Nato so na ekranu pokazali moje ime in sem bila zadovoljna, nato so spremenili, pa spet spremenili. Tretja, četrta, spet tretja. V zadnjem trenutku so mi nato sporočili, da imam minuto časa, da se preoblečem za podelitev, tako da je bilo res vse na hitro. S ponosom sem oblekla trenirko in šla na to podelitev," pa je Ostermanova pokomentirala vso zmedo glede podelitve medalj.

Na 500-metrski razdalji je sicer danes zmagala Poljakinja Anna Paulawska, druga je bila Madžarka Eszter Rendessy (+1,100), Slovenka in Danka pa sta na tretjem mestu za zmagovalko zaostali za 1,325 sekunde in sta skupaj stopili na tretjo stopničko.

Anja Osterman EP v Münchnu Šport Slovenka do medalje na evropskem prvenstvu!
Komentarjev 2
  • radovednica 07:46 22.avgust 2022.

    Žal se ob natančnem gledanju posnetka s prostim očesom vidi, da je bila dejansko četrta, razlika je opazna in ne enak čas...

Sorodne novice