Šport
137 ogledov

Slovenki na SP napredovali na šesto mesti, a ...

Tina Mrak Veronika Macarol Epa
Slovenski jadralki brez možnosti za kolajno.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po četrtem, predzadnjem tekmovalnem dnevu svetovnega prvenstva v razredu 470 v japonski Enoshimi s sedmega napredovali na šesto mesto, vendar sta ostali brez možnosti za odličja. Lanski evropski prvakinji na prizorišču olimpijskih iger prihodnje leto za tretjim mestom zaostajata za 28 točk.

Po enajstih regatah sta jadralki portoroškega Pirata, ki sta bili proglašeni za najboljšo slovensko ekipo lanskega leta, zbrali 92 točk. Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retronaz imata na tretjem mestu 64 točk in ju tako v petkovi regati za medalje, ki šteje dvojno, Slovenski ne moreta več prehiteti v končnem vrstnem redu. V odločilnem plovu za odličja namreč nastopa le deset posadk.

Italijanki Elena Berta in Bianca Caruso sta imeli na tretjem mestu pred današnjimi zadnjimi tremi regatami rednega dela 51 točk in sta bili le 11 točk pred Mrakovo in Macarolovo. Slednji sta bili danes 11., 8. in 12., kar so bile sicer dobre uvrstitve, vendar sta bili Italijanki že v uvodni regati dneva drugi, nato pa še 9. in 7. Kljub temu jima ni uspelo zadržati tretjega mesta, saj sta ju za štiri točke prehiteli Camille Lecointre in Aloise Retronaz.

Francozinji, bronasti na OI v Riu, sta sredi maja letos na odprtem evropskem prvenstvu v San Remu zmagali in na evropskem prestolu nasledili Slovenki. Lecointrejeva in Retronazova sta predzadnji dan SP stopnjevali dosežke in sta bili 6., 3. in prvi.

Prvi dve mesti sta bili oddani že pred zadnjimi regatami. Vodstvo sta zadržali Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, a imata z 41 točkami le točko prednosti pred branilkama naslova in domačinkama Ai Kondo in Miho Yoshioko. Slednji sta bili v zadnjih treh regatah 12., 5., in 3. Millsova, ki je bila z drugo flokistko zlata na prejšnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016, pa je z McIntyro nanizala 16. in dve četrti mesti.

Edini slovenski predstavnici na prvenstvu bosta zadnji dan prvenstva tudi težko izboljšali svojo uvrstitev, saj imata na petem mestu Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina 74 točk, 18 več od Slovenk. Za njima sta na sedmem mestu z le petimi točkami zaostanka Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar, svetovni prvakinji leta 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice