Šport
441 ogledov

Slovenska rekorderka pometla s konkurenco

tina šutej Epa
Slovenska atletinja Tina Šutej je kljub odsotnosti trenerja uprizorila še eno odlično predstavo.

Tina Šutej je na atletskem mitingu v Bellinzoni v Švici zmagala v skoku s palico in s 4,70 m za šest centimetrov zaostala za svojim slovenskim rekordom, ki ga je dosegla prejšnjo soboto v Ljubljani. V slovenski prestolnici bo nastopila še v četrtek, ko se bo na stadionu v Šiški končala letošnja slovenska mednarodna liga.

"Še ena super tekma je za mano. V dobri konkurenci sem zmagala in potrdila, da lahko stalno preskakujem višine 4,70 m. Tako je sedaj le še vprašanje časa, kdaj bom preskočila tudi 4,80 m. Tekma danes pa je bila nekoliko težja, ker z mano ni bilo trenerja Milana Kranjca. Zaradi službenih obveznosti ni mogel na pot, zato je njegovo vlogo prevzel moč oče. Svoje delo je odlično opravil, čeprav z njim nimam izkušenj," je povedala slovenska rekorderka.

Danes jo čaka nova dolga pot z avtom v Slovenijo, že prejšnji teden pa se je po mitingu diamantne lig v Švici, kjer je bila tretja, več kot 800 km vozila v domovino.

Šutejeva je v tretjem skoku preskočila 4,70, na 4,78 m pa je bila trikrat neuspešna. Pred tem je 4,60 m zmogla v drugem, 4,50 in 4,35 m pa v prvih poskusih.

Druga je bila Marina Kipko iz Ukrajine (4,50 m), tretja Irina Žuk iz Belorusije (4,50 m), četrta pa nekdanja olimpijska zmagovalka Katerina Stefanidi (4,50 m).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.