Šport
349 ogledov

Slovenska zmaga na najvišjem vrhu Emiratov

Primož Roglič
Primož Roglič povsem blizu skupne zmage v Združenih arabskih emiratih.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je prišel tudi do posamične etapne zmage na dirki po Združenih arabskih emiratih. Z ekipo je sicer v prvi etapi že dobil moštveni kronometer, tokrat pa je v šesti vso konkurenco premagal na Jebel Jaisu, s 1475 metri gre za najvišji vrh omenjene arabske države. Slovenski kolesarski zvezdnik je tokrat tekmece moral celo premagati v ciljnem sprintu, saj se je kljub gorskemu zaključku etape za zmago potegovala kopica kolesarjev.

S sprintom je kot prvi začel Dan Martin, Roglič je za trenutek ostal zaprt za njim, nato pa je spremenil smer in se podal v lov za Nizozemcem Tomom Dumoulinom. Velikega tekmeca z zadnjih tritedenskih dirk je prehitel tik pred ciljno črto in tako prišel do prve etapne zmage v sezoni.

"Danes smo spet pokazali, kako močna ekipa smo. Zelo sem vesel, da sem lahko etapo kronal z zmago," je dejal Roglič po zmagi in dodal: "Na koncu sicer ni bilo neposrednega spopada z Valverdejem. Vse od začetka etape so fantje v ekipi garali zame in me ščitili pred vetrom. Vlekli so me vse do zadnjega vzpona, 500 metrov pred ciljem. Res so bili odlični. Delo za danes smo dobro opravili, a moramo ostati osredotočeni še na jutrišnjo zadnjo etapo."

V etapi je blestel tudi Jan Tratnik, ki je imel še sedmerico kolesarjev 40 kilometrov pred ciljem devet minut prednosti pred glavnino. Ubežna skupina se je ob vožnji na zadnji klanec razbila, član Bahrain-Meride pa je še z dvema kolesarjema ušel preostalim ubežnikom. Tratnik je popustil kot predzadnji, zadnjega Američana Joeyja Rosskopfa pa so najboljši ujeli dva kilometra pred ciljem.

Matej Mohorič Smola Šport Padec je Mohoriču odnesel prva vrhunca sezone

V času zmagovalca je ciljno črto kot peti prečkal tudi skupno drugi Alejandro Valverde. Kljub temu je Roglič povečal skupno prednost pred svetovnim prvakom zaradi bonus sekund, razlika zdaj znaša 31 sekund. Tratnik je bil na današnji etapi 46. (+ 4:12 minute), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) pa 100. (+ 17:49).

Dirka se bo sicer končala v soboto, a bo etapa ravninska in večjih sprememb ni za pričakovati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice