Šport
13 ogledov

Slovenski odbojkarji tretji

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v Evropski ligi zasedla tretje mesto, potem ko je v malem finalu zaključnega turnirja v Košicah s 3:0 (20, 18, 22) premagala Romunijo.

Čeprav tekma ni odločala o ničemer pomembnejšem, so jo izbranci Veselina Vukovića želeli dobiti. Izpraznjeni po tesnem polfinalnem porazu proti Španiji, so vendarle poskušali iskati motive, da se dostojno poslovijo od tekmovanja, ki jim sicer ni zagotovilo želenega nastopa v kvalifikacijah Svetovne lige.

"Tekma je za nas zelo pomembna. Ne samo zaradi dejstva, da lahko osvojimo kolajno, ampak še zaradi nečesa drugega. Pokazala bo, ali ima ekipa poleg nespornega talenta tudi zmagovalni karakter," je veliko željo po uspehu pred tekmo nakazal Vuković, ki pri motivaciji igralcev gotovo ni imel lahkega dela. Po več kot dveh mesecih trdega dela, številnih potovanjih, treningih in tekmah, imajo igralci gotovo v podzavesti počitek, še posebej, ker jim tekma za tretje mesto poleg časti ni prinašala nič posebnega. Tako kot ne Romunom, ki pa v Košice vseeno niso dopotovali s tako velikimi pričakovanji, saj se za kvalifikacije za Svetovno ligo niti niso prijavili.

Evropska liga, tekma za 3. mesto:

Slovenija : Romunija 3:0 (20, 18, 22)
Šket 15, Pajenk 12; Gontariu 16, Stancu 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.