Šport
45 ogledov

Slovenski orli peti v Zakopanah

Prevc, Damjan, Kranjec, Tepes Žurnal24 main
Slovenski skakalci uspešno nadaljujejo tekme za poletno veliko nagrado. Tokrat je bila v Zakopanah moštvena tekma, na kateri so naši orli zasedli peto mesto.

Slovenski smučarski skakalci so na prvi moštveni tekmi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (Fis) v Zakopanah zasedli peto mesto. Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Peter Prevc in Robert Kranjec, ki so bili po prvi seriji sedmi, so na koncu napredovali za dve mesti s končnimi 830,8 točke. Z ogromno prednostjo so zmagali Avstrijci (974,3).

Člani rdeče-bele falange Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Gregor Schlierenzauer in Thomas Morgenstern so zmago slavili s kar 54,7 točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci Nemci na drugem mestu, tretji so bili Rusi (896,1 točke).

Slovenske reprezentante v soboto po Wisli in Szczyrku v Zakopanah čaka tretja tekma poletne VN; prva serija se bo začela ob 17. uri, poskusna bo na sporedu uro prej. Omenjeni slovenski četverici se bosta na sobotni tekmi pridružila še Dejan Judež in Mitja Mežnar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.