Šport
752 ogledov

Slovenski reprezentant bo vendarle igral Ligo prvakov

Nejc Cehte Profimedia
Nejc Cehte odšel na Dansko.

Slovenski rokometni reprezentant Nejc Cehte bo v novi sezoni le nastopal v ligi prvakov. Potem ko je skopski Vardar, s katerim je imel sklenjeno sodelovanje od sezone 2022/23, zaradi finančne nediscipline izgubil mesto v evropskih tekmovanjih, je desni zunanji rokometaš začel iskati novo sredino. Podpisal je pogodbo z dansko ekipo GOG Gudme.

"Vsi vedo, da je GOG Gudme fantastičen klub. Zelo se veselim tudi ponovnega igranja v ligi prvakov. Čim prej si želim spoznati vse soigralce, trenerje in vse okoli kluba. Poznam Mortna Olsena, ki mi je zelo pomagal pri tem prestopu. Komaj čakam začetek priprav na sezono. Najtežji del prilagajanja na novo okolje bo verjetno znanje danskega jezika," je v šaljivem tonu za spletno stran kluba, ki ga je povzela Rokometna zveza Slovenije, dejal Cehte.

V zadnjih letih je Cehte redni član slovenske reprezentance. Do danes je zanjo zbral 44 nastopov in dosegel 66 golov. Rokometno pot je sicer začel v Krškem. Na evropskem prizorišču je začel opozarjati nase v dresu Gorenja Velenja, katerega dres je nosil med letoma 2013 in 2018. Sledila je selitev v Nemčijo, kjer je bil zadnje štiri sezone član Hannovra. V zadnji sezoni bundeslige je z njim zasedel 13. mesto v 18-članski druščini. Na 32 tekmah je zabil 57 zadetkov in podelil 53 asistenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice