Šport
2384 ogledov

Slovenski serijski prvak v svoje vrste zvabil odbojkarska dragulja

Slovenska kadetska odbojkarska reprezentanca OZS
Najdič in Kržič dve novi imeni v oranžnem gnezdu, Mejal podaljšal sodelovanje.

Iz tabora aktualnih državnih, pokalnih in srednjeevropskih prvakov ACH Volley Ljubljana prihaja novica, da se bosta ekipi oranžnih zmajev v naslednji sezoni pridružila mlada ter izjemno perspektivna mladinska reprezentanta Nejc Najdič in Jošt Kržič. Prav tako bo z igranjem v ekipi slovenskih prvakov na mestu podajalca nadaljeval Primož Mejal.

Nejc Najdič | Avtor: OZS OZS
Komaj 17-letni Najdič, brat odlične slovenske reprezentančne podajalke Sare Najdič in sin legendarnega slovenskega odbojkarja ter trofejnega trenerja Bruna Najdiča, velja za enega najbolj nadarjenih podajalcev v Evropi. "Zelo sem vesel, da bom v prihodnji sezoni lahko del ekipe ACH Volley Ljubljana, v kateri so igralci od katerih se bom lahko veliko naučil in tako postal boljši. Kljub temu, da sem star 17 let, želim v Ljubljani pustiti dober vtis in izkoristiti vsako ponujeno priložnost," je izjavil mladi Najdič, ki se je minulo sezono pri vsega 16 letih kalil pri tretji najmočnejši slovenski ekipi, Merkurju Maribor.

Ob Najdiču se k oranžnim zmajem seli tudi mlajši od bratov Kržič, ki se je ravno z Najdičem ter Luko Marovtom, ki je prav tako letos okrepil ACH Volley, veselil največjega uspeha slovenske kadetske reprezentance, in sicer naslova evropskih prvakov. "Ko te enkrat pokliče klub, kot je ACH Volley Ljubljana, je odločitev zelo preprosta. Tukaj se bom veliko naučil in rastel iz dneva v dan, tako kot igralec, kot tudi oseba. Z nekaterimi fanti smo skupaj že doživeli veliko reprezentančnih uspehov v mlajših kategorijah, sedaj pa je čas, da se dokažemo tudi v oranžnem dresu," je ob selitvi iz Črnuč v Tivoli povedal Kržič.

Primož Mejal | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Prav tako svojega zadovoljstva ob podaljšanju pogodbe ni skrival tudi 24-letni Mejal, za katerim je krstna sezona v dresu zmajev. Ob sklenitvi sodelovanja je za klubsko spletno stran strnil misli in se ozrl proti naslednji sezoni: "Kljub temu, da smo dodobra pomladili ekipo, morajo naši cilji ostati enaki. Branimo barve serijskega državnega prvaka in samo s trdim delom in visoko stopnjo motivacije bomo rastli skupaj kot ekipa in verjamem, da tudi v prihajajoči sezoni rezultati ne bodo izostali."

Mejal in Najdič bosta tako v prihodnji sezoni tvorila podajalski par, medtem ko bo imel Kržič priložnost nabirati dragocene izkušnje ob boku dveh izjemnih blokerjev, Matica Videčnika ter Danijela Koncilje. 19-kratni državni prvaki so tako pred novo sezono močno pomladili zasedbo, ki bo v veliki večini sestavljena iz mladih ter perspektivnih slovenskih igralcev, kar je odlična popotnica za razvoj slovenske odbojke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice