Šport
23 ogledov

Slovenski talent proti avstrijskim milijonom

acroni jesenice navijači arhiv Boštjan Tacol
Mladi hokejisti Acronija Jesenic so še enkrat več dokazali, kakšna je pot do uspeha. Talent in trdo delo sta še enkrat premagala milijone, ki jih ima prvak hokejske lige Ebel Red Bull Salzburg. "Nepremagljivih ni," je po tekmi dejal velik junak zmage jeseniški vratar Gašper Krošelj.

Hokejisti Acronija Jesenic so, čeprav v moštvu ni bilo Andreja Tavželja, Klemna Pretnarja, Anžeta Kuralta, Jake Ankersta, Marjana Manfrede in Nika Pema, v 36. kolu lige Ebel pred domačimi navijači premagali bogati Red Bull Salzburg.

Veliki junak tekme je bil 24-letni vratar Gašper Krošelj, ki je ubranil kar 63 strelov v okvir vrat (Jeseničani so na gol sprožili le 13 strelov). Plošček se mu je za hrbet izmuznil zgolj v tretji minuti, ko je Avstrijce v vodstvo popeljal Matthias Trattnig. Junak tekme je po deveti letošnji zmagi povedal: "Zares dober vstop v novo leto, ki je tudi lepo darilo za navijače, ki so nas podpirali. Zelo smo postali samozavestni. Pridno dobivamo točke. Če bo šlo tako naprej, se bomo razvili v zelo dobro ekipo. Pred vsako tekmo rečemo, da ni nepremagljive ekipe. To smo letos dokazali. Vse najboljše smo letos enkrat premagali."

Salzburg, ki se je na Jesenicah predstavil v najmočnejši zasedbi, je na svoji koži spoznal gorenjsko trmo, verjetno pa je bilo spet tudi nekoliko podcenjevanja. O slednjem Grošelj pravi: "Mogoče je naša prednost, da nas pred tekmo podcenjujejo, potem pa po prvi tretjini vidijo, da nismo lahek plen."

Velike zmage je bil vesel tudi trener Heikki Mälkiä: "Gašper Krošelj si zasluži vse čestitke. Branil je fenomenalno. Glede na to, da smo imeli od tekme na Dunaju le dan premora, vmes seveda tudi dolgo pot in nocoj še bolj zahtevnega tekmeca, za ustrezno pripravo ni bilo pravega časa. Igralcem sem dejal, da morajo verjeti sami vase, da se morajo zavedati, da dozorevajo in da znajo sprejeti odgovornost. To jim je uspelo, vse so dosegli na ledu, pa čeprav smo igrali z vsega štirimi oziroma petimi branilci."

V vrstah Jesenic so po odhodu tujcev in številnih poškodbah v zadnjem času več minut za dokazovanje dobili mladi hokejisti, ki svojo priložnost izkoriščajo. V ospredju je tudi 22-letni Jan Berčič, ki je eden od petih kandidatov za najboljšega mladega hokejista (letnik 1989 in mlajši) meseca decembra. Trenutno mu v glasovanju na uradni spletni strani lige kaže zelo dobro, saj s 25 odstotki vseh glasov vodi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.