Šport
27 ogledov

Španski navijači bodo navijali za Katar

katarska reprezentanca EPA
Katar se v zadnjih letih vse odločneje prebija na zemljevid svetovnega športa. Gostil bo svetovno prvenstvo v nogometu, tistega v plavanju v 25-metrskih bazenih je že konec lanskega leta, v teh dneh postaja ta zalivska država še rokometno obarvana.

Denar za Katarce nikoli ni bil težava - z velikodušnimi brezplačnimi vabili na vse strani so poskrbeli, da bo tudi rokometno prvenstvo precej odmevno, manjkali pa so še tisti, ki bi poživili tudi dogajanje na športnih prizoriščih te države, ki doslej ni slovela kot zelo rokometna.

Najeli skupino navijačev 

Seveda so hitro našli rešitev - kupili oziroma najeli so skupino navijačev, ki v svoji domovini velja za eno najglasnejših. To, da bodo Španci tri tedne vneto navijali in nabijali po glasbilih za Katar, jih ne moti, gostov, ki bodo pravzaprav imeli nekajtedenske počitnice "all inclusive", pa tudi ne.
"Plačali so nam vse polete, nastanitev v dobrem hotelu, poskrbeli so za dostop na tribune na vse tekme," je argumente, zakaj so se odločili za začasno selitev v Katar, pojasnil Samuel Ruiz, vodja skupine Furia Conquense, ki v Španiji velja za eno najglasnejših in najbolj prepoznavnih.

"Ponudba je dovolj dobra, da jih bomo spodbujali na vseh tekmah, tudi na tisti s Španijo. Katar pač plača vse, zato navijamo zanj," je o trgovini z nacionalnimi čustvi dejal Ruiz.

Najglasnejši navijači s seboj prinesli instrumente

Španci in Katarci igrajo v predtekmovalni skupini A, kjer so še Slovenija, Belorusija, Brazilija in Čile. Katar in Španija se bosta pomerila 21. januarja.Večina članov španske oziroma zdaj začasno katarske skupine Furia Conquense prihaja iz mesta Cuenca, sami pa se radi pohvalijo kot najglasnejši in najboljši rokometni navijači v Španiji.

Španski navijači, Katarci so jih povabili 30, so v Katar prinesli svoje glasbene instrumente, zdaj pa s saksofoni, bobni in trobentami že pridno vadijo nove navijaške pesmi. Namesto vzklika Cuenca bodo v angleška besedila svojih pesmi vnesli besedo Katar ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.