Šport
61 ogledov

Špik pred uvodom: Dober izid za samozavest

Luka Špik Žurnal24 main
Slovenske veslače konec tedna čaka tradicionalni uvod v tekmovalno sezono na regati v Zagrebu.


Udarni član v slovenski floti je Luka Špik, ki poudarja, da je dober izid v Zagrebu pomemben za samozavest, v nasprotnem primeru pa je to znak za spremembo treningov in priprav, kar zgodnji rok tekme omogoča. V Zagrebu bo nastopilo sedem Slovencev. Ob Špiku še Andraž Fistravec, Matej Rojec ter Janez in Aleš Zupan, med lahkimi veslači pa Matevž Malešič in Rajko Hrvat.

"Pravi pokazatelj tekma"

"V Zagrebu računam na močno konkurenco. Hrvati so pred 14 dnevi že imeli tekmo in imajo prednost, za Srbe verjamem, da bodo zelo dobro pripravljeni, saj maja doma gostijo evropsko prvenstvo in bržkone so v boljši formi kot sicer, tukaj so tudi Estonci. Morda je ta tekma za prvi test celo malo premočna," je pred odhodom na Hrvaško razmišljal Špik.

Slednji pravi, da bodo dobra primerjava predvsem člani udarnega hrvaškega dvojnega četverca. "Če jih prehitiš ali pa če si z njimi, je jasno, da si delal dobro," razmišlja Blejec, ki pravi, da mu merjenja na treningih sicer kažejo dobro pripravljenost, a "pravi pokazatelj je vedno tekma".

Treniral z Nizozemci

Letošnja sezona bo za Špika sezona v skifu. Prvi večji nastop v sezoni pa bo tudi zanj evropsko prvenstvo maja v Beogradu. "Uvodna tekma svetovnega pokala je bila v Sydneyju, ki se je nismo udeležili, zato se bomo zanesljivo udeležili evropskega prvenstva," še razmišlja ta čas prvi slovenski veslač in dodaja, da je v Sydneyju manjkalo veliko držav, saj je tekma nesmiselna koledarsko; forma za svetovni pokal ni prava, obenem pa dolga pot in časovna razlika tekmovalcem pobereta kar nekaj treninga.

Špik pričakuje, da je za uvod v sezono že dobro pripravljen. Dodaten optimizem mu dajejo uspešne priprave v Sevilli, ki jih je opravil z Nizozemci in imel za "sparing" tudi Roela Braatsna, petouvrščenega skifista z lanskega svetovnega prvenstva. "Po odhodu Iztoka Čopa doma nimam pravega 'sparinga'. Razlika na treningih z ostalimi tekmovalci je prevelika in manjka tista borba za kakovosten trening."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.