Šport
51 ogledov

Četvercu zmaga v malem finalu

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenski veslači so sklenili nastope na letošnjem evropskem prvenstvu v Sevilli. Zadnji dan je v malem finalu izstopal slovenski dvojni četverec, ki je s prepričljivo zmago potrdil, da je bil sobotni polfinale res le slab dan. Rajko Hrvat je med lahkimi skifisti v malem finalu zasedel drugo mesto.

Luka in Jan Špik, Gašper Fistravec in Aleš Zupan so v dvojnem četvercu v malem finalu prepričljivo vodili skozi vso progo in si na koncu priveslali zanesljivo zmago pred posadkama iz Nizozemske in Rusije. Nizozemci na drugem mestu so zaostali več kot tri sekunde.

Svoj nastop je lepo stopnjeval tudi lahki skifist Hrvat, ki je začel zadržano, bil po četrtini proge peti, se do polovice prebil na tretje mesto in v drugem delu na drugo. Zanj je bil nepremagljiv le Bolgar Nedelčo Vasiljev.

"Današnji nastop je bil spet zelo dober in popravili smo vsaj vtis po včerajšnji tekmi ter dokazali, da nismo slabi. Škoda, ker se tekem ne da zamenjati, a če bi bil včerajšnji nastop na sporedu v petek, petkovo predstavo pa bi pokazali včeraj, bi bili danes lahko dobri tudi v finalu. Pogoji so bili v soboto res slabi, a bili so enaki za vse. Mislim, da se je pokazalo tudi, da je bilo prisotnega nekaj pritiska, saj večina fantov ni vajena teh težkih tekem," je nastope na EP sklenil Luka Špik.

Že čez 14 dni veslače čaka regata na Bledu, čez tri tedne pa svetovni pokal v Veliki Britaniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.