Šport
16 ogledov

Špiler najbrž izgubljen za SP

David Špiler Reuters
Slovenski rokometni reprezentant David Špiler je tik pred odhodom na Dansko dobil udarec v mišico na nogi in zaradi otekline ostal v domovini. Zunanji igralec zaradi tega ni odpotoval na turnir na Danskem, bržkone pa bo izpustiti tudi svetovno prvenstvo, ki bo med med 11. in 27. januarjem v Španiji, so danes sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

David Špiler je na zadnjem treningu pred odhodom na Dansko, kjer se bo Slovenija pomerila s Črno goro, Tunizijo in domačo izbrano vrsto, dobil udarec v mišico na nogi. Kasnejši pregledi so pokazali, da je poškodba hujše narave, zaradi počene žile pa ga bodo morali tudi operirati.

Okrevanje bo trajalo najmanj teden dni, kar pomeni, da ga bržčas ne bo med potniki za svetovno prvenstvo. Slovenija bo v prvem delu igrala v Zaragozi, njene tekmice pa bodo Savdska Arabija, Južna Koreja, Poljska, Belorusija in Srbija.

"Moj nastop na svetovnem prvenstvu je zdaj pod velikim vprašajem. Okrevanje bo trajalo najmanj teden dni, lahko pa tudi mesec. Več bo jasno po današnji operaciji. Nimam sreče, mislil sem, da gre zgolj za oteklino, ki je posledica udarca, a se je hematom tako povečal, da je zdravnik rekel, da moram na operacijo. In vse skupaj se je zgodilo na moj 30. rojstni dan," je povedal razočarani Špiler.

Strokovni štab se bo za naslednje korake odločil po turnirju na Danskem. Od zunanjih igralcev sta selektorju Borisu Deniču na voljo ostala srednji zunanji Dean Bombač in levi zunanji Borut Mačkovšek, ki je trenutno z mladinsko reprezentanco na kvalifikacijskem turnirju za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini.

Nastopu v Španiji so se zaradi poškodb že morali odpovedati vratarja Matevž Skok in Urban Lesjak ter zunanji igralec David Miklavčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.