Šport
26 ogledov

Špilerjeva bolje kot Kozmus

Barbara Špiler olimpijske igre 2012 London
1/4
Stanko Gruden/STA
Barbara Špiler je krstni nastop na olimpijskih igrah končala v prvi trideseterici, jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta bili 18, Matija Kranjc pa 40.

Dvanajsti dan olimpijskih iger so slovenske barve zastopali jadralki Tina Mrak in Teja Černe, atletinja Barbara Špiler in atlet Matija Kranjc.

"Nisem zadovoljna"

Dvajsetletna Barbara Špiler je prvič nastopila na olimpijskih igrah, tekmovanje v metu kladiva pa z daljavo 67,21 metra (29. mesto) končala v kvalifikacijah.

"Psihično sem bila dobro pripravljena. Počutila sem se zelo močno, nič nisem imela treme. Kar je bilo narobe, je bilo to, da moja tehnika še ni tako dobra, da bi lahko naredila vrhunski met," je po prvem nastopu na največjem tekmovanju dejala Špilerjeva in dodala: "Nisem zadovoljna, ker vem, da sem sposobna več. Ampak mlada sem, moram se s tem zadovoljiti." Svetovna podprvakinja in evropska mladinska prvakinja v metu kladiva je svoje olimpijske nastope sicer začela bolje kot aktualni olimpijski podprvak Primož Kozmus. Ta je v Sydneyju pri 21 letih osvojil 38. mesto.

Matija Kranjc je bil tokrat v metu kopja še dve mesti slabši. V prvem poizkusu je vrgel 72,63 metra daleč, to pa je bil tudi najboljši met slovenskega rekorderja. Ta je osvojil 40. mesto, v kvalifikacijah pa je nastopilo 44 atletov. “Sam rezultat je pod pričakovanji, finale pa je bil izven mojega dometa. Danes nisem tehnično sestavil meta, še bo treba delati. Tukaj so bili pogoji v redu, prav tako me ni nič bolelo, zato ne morem reči, da bi bilo kaj krivo, le tehnično nisem vrgel, kot bi moral. Rezultatsko sem pri koncu, moral bi več stisniti iz sebe,” je po nastopu dejal Krajnc

Tina Mrak, Teja Černe | Avtor: Reuters Reuters
Brez regate za kolajne

Slovenski jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta po petih tekmovalnih dnevih in desetih plovih na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu 470 končali na skupnem 18. mestu (127 točk) in se nista uvrstili v regato za kolajne. Mrakova in Černetova sta v deveti in deseti regati zasedli 16. mesti ter pridobili eno mesto v skupnem seštevku. Za najboljšo deseterico, ki se bo pomerila v petek, sta zaostali za 34 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.