Šport
6396 ogledov

Sport Klub lahko zdaj spremljate tudi nenaročniki Telemacha

slovenija 09.09.2010 televizija, digitalni sprejemnik, prehod na digitalni signa Boštjan Tacol
Dobra novica za ljubitelje športa. Če so po 30 dneh pripravljeni seči v žep.

"Najbolj razširjeno omrežje v Sloveniji Telemach sporoča, da lahko odslej gledalci vrhunski šport prek njihovega paketa EON spremljate, ne glede na to, pri katerem operaterju ste," so zapisali na spletni strani Sport Kluba. Prvih 30 dni je EON Sport paket brezplačen, nato se je potrebno nanj naročiti, mesečna cena je 14,90 evra.

"Telemach EON prvih 30 dni omogoča brezplačno, kar pomeni, da boste imeli uporabniki prek paketa dostop do 10 priljubljenih športnih programov, v dogovor pa je vključen tudi ogled nazaj do 7 dni na  vseh programih. Akcijo lahko sklenete brez vezave, prekinitev naročnine je možna kadarkoli," so še dodali.

Paket tako omogoča spremljanje Sportklub programov tudi gledalcem operaterjev T-2, A1 in Telekom Slovenije. Ti so v obdobju koronavirusa ostali brez programov Sport Kluba.

Pri Telekomu Slovenija so takrat odločitev pojasnili na naslednji način: "Ponudnik vsebin zaradi razglašene pandemije novega koronavirusa in odpovedi večine športnih dogodkov ne zagotavlja več atraktivnih športnih prenosov in drugih vsebin, kljub temu pa ob poteku programskih pravic vztraja pri enakih pogojih za prihodnje obdobje kot doslej. Na takšne pogoje v Telekomu Slovenije kot skrben gospodar ne moremo pristati. Za navedene programe se programske pravice plačujejo v paketu. S ponudnikom vsebin se bomo pogajali tudi v prihodnje in si prizadevali za pogoje, ki bodo poslovno sprejemljivi."

🤩⚽ [ŠPORT ZA VSE!] 🏀🤩 Tukaj je EON Sport! 10 priljubljenih športnih programov lahko sedaj spremljaš brez vezave - ne...

Objavil/a Telemach dne Sreda, 11. november 2020

Po mnenju operaterjev je podjetje United Media 'nerazumno vztrajalo pri cenah' iz obdobja pred epidemijo, pri slednjem so odgovorili, da se stroški produkcije TV programov tudi v tem času niso bistveno spremenili, prav tako so ostale polne cene za pravice prenosov. Operaterjem tako naj ne bi mogli ponuditi želenih popustov, saj jih tudi sami niso bili deležni. 

Novost Šport Ljubitelji športa, pozor! Slovenija ima novo športno televizijo Miha Penko Dejan Djuranović Bojan Prašnikar studio Lige prvakov Sport Klub TV Šport Zakaj ne morete več gledati Sport Kluba?

"Omenjeni trije operaterji so za podaljšanje pogodbe zahtevali nerazumno visoke popuste na ceno. Ker družba United Media na takšne zahteve ni mogla pristati, so se ti operaterji odločili, da pogodbe prekinejo in svojim naročnikom ne ponudijo možnosti ogleda programov Sport Klub," je za zurnal24.si tako povedal nekdanji nogometni reprezentančni vratar in direktor Sport Kluba Marko Simeunovič.

Paket obsega deset programov – sedem programov Sport Klub, Golf HD, Esports in Fight Channel, ki bodo dostopni na aplikaciji na pametnem televizorju, telefonu, tablici ali v brskalniku na osebnem računalniku. 

T-2, A1 in Telekom Slovenije je po prekinitvi sodelovanja s Sport Klubom nato sklenila dogovor s televizijo Arena Sport, ki je njegov velik tekmec. Za Areno stoji srbski Telekom, za Sport Klubom SBB oz. Telemach, rivalstvo pa se je v obliki okrnjenega športnega programa pri vseh večjih operaterjih preneslo tudi v Slovenijo. Naročniki Telemacha tako ne morejo spremljati televizije Arena Sport, naročniki ostale trojice pa Sport Kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.