Šport
8 ogledov

"Sposobni smo nanizati serijo zmag"

Karapetrović Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana SPS/NkOlimpija
"Trdno sem prepričan, da smo sposobni nanizati serijo zmag. Če ne bi verjel v to, potem ne bi bil na klopi Olimpije," je pred začetkom drugega dela sezone odločen trener zmajev Darko Karapetrović.

Čeprav Ljubljančani na zadnji pripravljalni tekmi proti Triglavu (1:1) niso blesteli, je strateg zeleno-bele zasedbe Darko Karapetrović trdno prepričan, da je njegovo moštvo nekaj dni pred prvenstvenim dvobojem proti Radomljam dobro pripravljeno.

V pogovoru za Goal je ljubljanski strateg napovedal, da bodo njegovi varovanci v zadnjih dneh pred spomladanskim prvenstvenim debijem skušali izboljšati določene malenkosti v napadalnih akcijah: "Za nas je vsaka tekma generalka, enako pa velja tudi za vsako minuto treninga, tako da tekme proti Triglavu ne morem označiti za generalko. Na tej tekmi sem videl določene stvari, ki so me razvesile, pred prvo prvenstveno tekmo pa moramo še popraviti določene malenkosti. Predvsem moramo biti bolj zbrani v zaključkih akcij, saj bomo na ta način bolj nevarni za gol nasprotnikov."

V ljubljanskem taboru se je med zimskim prestopnim rokom znašlo kar nekaj novih nogometašev, ki pa so se že prilagodili na življenje v slovebski prestolnici. "Vse smo opravili v skladu z načrtom, tako da sem lahko zadovoljen. Ekipa se je odzvala na pravi način in prvenstvene tekme pričakujemo dobro pripravljeni. Vsi novinci so pravi profesionalci, ki za prilagoditev na novo okolje sicer potrebujejo določen čas, a menim, da sedaj nimajo več nobenih težav," je pojasnil Karapetrović, ki upa, da bo njegovo moštvo spomladi še bolj učinkovito: "Želel bi si, da bi igrali bolj v globino in bili na ta način bolj konkretni in nevarni v napadu."

Za uvod čaka zmaje v soboto gostovanje pri Radomljah, v lovu na vodilne Domžale, ki imajo ob tekmi več že devet točk prednosti, pa bo Olimpija potrebovala serijo pozitivnih rezultatov. Karapetrović verjame, da je trenutno četrtouvščeno moštvo domačega tekmovanja tega sposobno: "Seveda že razmišljamo o prvi tekmi proti Radomljam, ki nikakor niso naivna ekipa. Odkrito bomo krenili po tri točke, ki morajo biti naš cilj v vsaki tekmi. Trdno sem prepričan, da smo sposobni nanizati serijo zmag. Če ne bi verjel v to, potem ne bi bil na klopi Olimpije. Ekipa je zelo kakovostna, tako da lahko optimistično pričakujemo prvenstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.