Šport
75 ogledov

"Spraševal sem se, če znam ta posel"

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski rokometaši so v skupini B olimpijskega turnirja osvojili drugo mesto in se bodo v četrtfinalu pomerili s tretjim iz skupine A.

"S prvim polčasom nisem bil zadovoljen. Zato sem ob odmoru fantom rekel, da ne rabijo biti nervozni, če je lahko kdo nervozen, so to Poljaki. Rekel sem jim, da če bodo nadaljevali s tako igro, bomo s slabim vtisom prišli v četrtfinale, vzdušje bo slabo. Delali smo naivne napake, prislužili nekaj naivnih izključitev, čez sredino smo dobili preveč golov, obramba ni pomagala vratarjem, nismo imeli gibljivosti. Ob polčasu sem spraševal, kaj se dogaja, če jaz sploh znam opravljati ta posel, ki ga delam," je prvih 30 minut dvoboja s Poljaki ocenil selektor Veselin Vujović. Prvi polčas se je sicer končal z izidom 13:13, v drugem polčasu pa so Slovenci z dobro obrambo in razpoloženim Gorazdom Škofom v vratih prejeli le sedem zadetkov, sami pa so jih dosegli 12 za končnih 25:20.

Nadaljevanje je bili bolj po selektorjevem okusu: "V drugem polčasu pa se je pokazalo, da tudi proti takim strelcem lahko igramo. Naši zunanji igralci, Zarabec, Bezjak..., so po telesni zgradbi palčki proti njim, če bi gledali robustnost, bi bili Poljaki prvaki. A smo se jim zoperstavili, na to smo lahko ponosni. To pa je le ena stvar, na kar smo lahko ponosni, še veliko drugih je. V petih tekmah smo štirikrat zmagali, imamo simpatije rokometnega sveta. Tudi proti Nemcem bi lahko dosegli boljši rezultat, če bi imeli sodniki imeli bolj izenačen kriterij, ali če bi imeli bolj razpoložene vratarje. A Gorazd Škof je dokazal, da je imel takrat le slab dan, danes je bil na vrhunski ravni in je najbolj zaslužen za lepo zmago."

Slovenski rokometaši v nadaljevanju iger sicer ne bodo mogli računati na pomoč odličnega Deana Bombača. "Proti Nemcem je dobil udarec, ima bolečine v rami. Najbrž ne bo več mogel igrati, mislim, da ga bom za četrtfinale zamenjal z Davidom Miklavčičem," je dejal Vujović.

"Poznali smo poljski osnovni problem, da nimajo pravega igralca sredine, ki bi njihov način igre povezoval. So težki, strelci od daleč, nimajo pa nekoga, ki bi jim omogočil, da delajo tisto, kar hočejo. A to sploh ni važno, važno je, da smo mi pokazali karakter, da smo se dvignili. Že po porazu proti Nemcem sem rekel, da nimamo biti zakaj žalostni in nervozni. Če je kdo trepetal, so bili to Poljaki. Mi smo imeli vse v svojih rokah, hvala bogu, da gremo v četrtfinale z zmago na hrbtu," je sicer po tekmi s Poljsko dejal kapetan Uroš Zorman.

"Mislim, da smo že v prvem polčasu dobro igrali, a se nismo mogli odlepiti. Imeli smo tri, štiri priložnosti, da povedemo za tri gole, nismo jih izkoristili, namesto tega so Poljaki izenačili. V drugem polčasu smo stopili skupaj, tako kot znamo. Obramba je bila na visoki ravni, Gorazdu smo pomagali, on je pomagal nam in vse se je super izteklo. S tako igro lahko premagamo vsakogar. Ta igra in rezultat sta zelo pomembna za četrtfinale, v katerega bomo vstopili samozavestni ne glede na tekmeca. Na poraz z Nemci smo pozabili, časa za paniko niti ni bilo. Vse ekipe so izgubile vsaj eno tekmo, tako da nas poraz ni posebej bolel," pa je dejal Vid Kavtičnik, ki je Poljakom zabil štiri zadetke.

"Zgodnja ura tekme je bil problem obeh ekip. Mi smo ga tokrat dobro premagali, ni pa taka težava vstati, večja je, da moramo zdaj ostati budni. Hvala bogu, da imamo zdaj dovolj časa do četrtfinala, mogoče je ta zgodnja ura današnje tekme celo plus za četrtfinale. Naspali se bomo in dobro pripravili za četrtfinalno tekmo. Posebne želje za četrtfinale nimam, imajo jih drugi, mislim pa, da si nas nihče ravno ne želi," pa se je k izločilnim bojem že obrnil Marko Bezjak.

Ob zanesljivi zmagi Nemcev nad Egiptom (31:25), so Slovenci osvojili drugo mesto v skupini B in se bodo v četrtfinalu pomerili s tretjim iz skupine A. Tekme v tej skupini bodo odigrane zvečer in ponoči.

Komentarjev 1
  • blueone 18:53 15.avgust 2016.

    Čestitke za osvojeno zmago