Šport
143 ogledov

Sredi tekmovanja spremenili pravila

blaž kavčič Epa
V teniškem Davisovem pokalu se bodo zgodile spremembe.

Podobno kot rokometaši in košarkarji so tudi slovenski tenisači spoznali, kako nedosledne so mednarodne zveze pri določanju pravil igre. Razlika je le v tem, da se je slovenski reprezentanci v Davisovem pokalu obrnilo v njeno prid; dvoboj za obstanek v drugi evroafriški skupini bo namesto v gosteh igrala doma. Tekmec ostaja isti - Turčija.

Slovenski tenisači so v začetku februarja v Mariboru izgubili partijo prvega kroga Davisovega pokala proti Poljski. Vodilni na slovenski teniški zvezi so zato Mednarodno teniško zvezo (ITF) zaprosili za razlago pravil oziroma žreba tekmovanja v drugi evroafriški skupini, ki letos poteka po spremenjenem sistemu. Od ITF so dobili sporočilo, da bo morala Slovenija v začetku aprila na gostovanje v Turčijo.

A podobno kot slovenski rokometaši na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, ko dolgo časa niso poznali usode tekme za peto mesto, ali slovenski košarkarji, ki so nekaj ur pred tekmo izvedeli, da se bodo z Belorusi borili za svetovno prvenstvo, so bili tudi slovenski tenisači presenečeni, ko jim je ITF sporočila, da bo tekma v Slovenija. TZS je že izbrala prireditelja, teniški center Marina Portorož 7. in 8. aprila.

Belgija Davisov pokal Revolucija Šport Popolna sprememba Davisovega pokala

Turčija je v prvem krogu gostovala v Zimbabveju in izgubila z 1:3. Prvi turški orožji sta mlada tenisača, 22-letni Cem Ilkel, 272. na lestvici ATP, in leto mlajši Altuk Celikbilek (407.).

Kapetan Slovenije Miha Mlakar je imel v Mariboru na razpolago vse najboljše slovenske igralce, žal pa se je Blaž Kavčič poškodoval, tako da so na koncu reprezentanco sestavljali Aljaž Bedene, Blaž Rola, Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.