Šport
1701 ogledov

Odpustil ga je že drugič letos

Stefanos Cicipas Epa Stefanos Cicipas.
Pred nekaj meseci sta se že razšla, a sta se pred nekaj tedni vrnila na skupno pot.

Potem ko je grški teniški zvezdnik Stefanos Cicipas presenetljivo izpadel na odprtem prvenstvu ZDA, ko ga je v drugem krogu premagal švicarski kvalifikant Dominic Stricker, je povlekel drastično potezo. Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, je Cicipas vnovič odpustil trenerja Marka Philippoussisa.

Sedmi teniški igralec sveta Cicipas je zadnje mesece v slabi formi, tudi na OP ZDA ni igral dobro, kjer se doslej v karieri še ni prebil čez tretji krog. Tokrat je po nekaj več kot štirih urah igre izgubil po dramatičnem dvoboju proti Strickerju.

"Za ta poraz ne želim kriviti nikogar iz svoje ekipe. Vse na igrišču je pod mojim nadzorom, in če mi ne uspe kakovostno opraviti tekme, sam nosim odgovornost," je dejal 25-letni Cicipas, ki se je kljub tem besedam odločil prekiniti sodelovanje z nekdanjim odličnim avstralskim teniškim igralcem.

Letos se je Cicipas z Avstralcem že razšel, a se je v začetku avgusta odločil, da ga vrne na mesto trenerja. Obenem je z vrnitvijo Philippoussisa prišlo tudi do spremembe, saj se na zadnjih turnirjih na tribunah ni pojavil oče grškega igralca.

Slednji v teniškem svetu velja za starša, ki najbolj hrupno spremlja dvoboje svojega otroka. Na nekaterih zadnjih turnirjih se je Cicipas med dvoboji z očetom glasno prepiral.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice