Šport
19 ogledov

Stevanović odhaja v moskovski Torpedo

Dalibor Stevanović je na Nizozemskem odigral svojo tretjo sezono. (Foto: MC NZS. MC NZS.si
Slovenski nogometni reprezentant Dalibor Stevanović bo kariero nadaljeval v Rusiji. Novega soigralca je dobil tudi Jan Oblak. Michel Bastos se je vrnil v domovino. Nova okrepitev pri Tottenhamu.

Dalibor Stevanović, ki je v minuli sezoni igral za Slask iz Vroclava, a ta z njim ni podaljšal sodelovanja, je po nekaj tednih iskanja našel nov klub. Okrepil bo vrste novega ruskega prvoligaša Torpeda iz Moskve, s katerim je podpisal triletno pogodbo.

Devetindvajsetletnik, ki je pred leti blestel v Domžalah, nato pa se preselil v Španijo k Real Sociedadu, je v karieri igral še za Alaves, Maccabi Petah Tikvo, Vitesse in Volin Luck.

Oblak z novim soigralcem

Raul Jimenez Mehika Atletico Madrid | Avtor: EPA EPA
Mladi mehiški nogometni napadalec Raúl Jiménez, ki je za Mehiko nekaj minut odigral tudi na minulem svetovnem prvenstvu, je nova okrepitev španskega prvaka Atlética iz Madrida. Novico je potrdil tudi njegov nekdanji klub, mehiški prvoligaš America. Triindvajsetletni Jiménez mora sicer v Madridu še prestati zdravniški pregled, nato pa bo prestop k španskemu prvaku, ki se mu je pred sezono pridružil tudi slovenski vratar Jan Oblak, končan.

Jiménez je za mehiško izbrano vrsto sicer zbral 23 nastopov in dosegel štiri gole; na olimpijskih igrah v Londonu je osvojil naslov prvaka. V dresu Americe, katere član je bil od leta 2011, pa je na 98 tekmah dosegel 35 zadetkov. Uradnih podatkov o tem, koliko je vreden prestop, za zdaj še ni, španski mediji pa ocenjujejo, da bo Atlético za Jiméneza odštel 11 milijonov evrov.

Bastos h Kakáju

Michel Bastos Roma Sao Paulo | Avtor: EPA EPA
Nekdanji napadalec brazilske nogometne reprezentance Michel Bastos je danes postal novi član brazilskega Sao Paula, so sporočili iz tabora šestkratnega brazilskega prvaka. Bastos bo pri Sao Paulu igral skupaj s Kakájem, ki se je klubu pridružil že junija.

Enaintridesetletni Bastos je minulo sezono kot posojen igralec branil barve italijanske Rome, v Evropi pa je igral še za Feyenoord, Schalke, Lille in Lyon. Na mundialu pred štirimi leti v Južnoafriški republiki je bil član ekipe selektorja Dunge, pozneje pa se ni več prebil v izbrano vrsto.

Yedlin pri Spursih

DeAndre Yedlin ZDA Tottenham Hotspur | Avtor: EPA EPA
Ameriški nogometni reprezentant DeAndre Yedlin se bo naslednje leto iz ameriškega moštva Seattle Sounders za štiri sezone preselil na Otok.

Yedlin je namreč z angleškim prvoligašem Tottenhamom podpisal štiriletno pogodbo, so danes sporočili iz londonskega kluba. 21-letni Yedlin bo sicer še eno leto ostal v Seattlu, Londončanom pa so bo pridružil v sezoni 2015/16.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.